Fargerik betesalat
Denne salaten er enkel å lage til mange, i tillegg til at den ser veldig vakker ut.
Tips: For å unngå rødfargede fingre er det lurt å bruke engangshansker når du jobber med rå rødbeter.
Betesalat passer fint til som tilbehør til alt av kjøtt og fisk. Bland gjerne inn noen grønne salatblader også, som for eksempel ruccula eller babyspinat. Gresskarkjerner kan erstattes med ristede pinjekjerner eller grovhakkede valnøtter.
Denne salaten er enkel å lage til mange, i tillegg til at den ser veldig vakker ut.
Tips: For å unngå rødfargede fingre er det lurt å bruke engangshansker når du jobber med rå rødbeter.
Betesalat passer fint til som tilbehør til alt av kjøtt og fisk. Bland gjerne inn noen grønne salatblader også, som for eksempel ruccula eller babyspinat. Gresskarkjerner kan erstattes med ristede pinjekjerner eller grovhakkede valnøtter.
- 4 stk beter, mellomstore
- 100 g fetaost, eller chevre
- 3.5 ss gresskarkjerner, ristede
- gresskarkjernekrokan, eller persille/kjørvel/basilikum, hakkede
Dressing
- 1 ss sherryeddik, eller eplecidereddik/hvitvinseddik
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 ss honning, flytende
- 0.5 stk appelsin, saften
- 2 ss olivenolje
- 1 ss nøtteolje
- 1 stk sjalottløk, stor, finhakket
- salt og kvernet pepper
- 4 stk beter, mellomstore
- 100 g fetaost, eller chevre
- 3.5 ss gresskarkjerner, ristede
- gresskarkjernekrokan, eller persille/kjørvel/basilikum, hakkede
Dressing
- 1 ss sherryeddik, eller eplecidereddik/hvitvinseddik
- 1 ss balsamicoeddik
- 1 ss honning, flytende
- 0.5 stk appelsin, saften
- 2 ss olivenolje
- 1 ss nøtteolje
- 1 stk sjalottløk, stor, finhakket
- salt og kvernet pepper
