Lise Finckenhagens potetsalat
Lise Finckenhagens potetsalat med nypoteter er perfekt til sommermiddagene!
Hos mange er potetsalat et fast innslag på matbordet gjennom hele våren og sommeren. Et tips er å dryppe ramsløkpuré over potetsalaten før servering, eller smak dressingen til med ramsløkpuré før du blander den med potetene. Godt blir det uansett. Andre urter som persille, kjørvel, dill, estragon og basilikum passer også godt i en potetsalat. Her kan man velge etter egen smak. Dressingen kan i tillegg smakes til med sennep og hvitløk. Kefir eller kulturmelk kan erstattes med rømme eller crème fraîche.
Lise Finckenhagens potetsalat med nypoteter er perfekt til sommermiddagene!
Hos mange er potetsalat et fast innslag på matbordet gjennom hele våren og sommeren. Et tips er å dryppe ramsløkpuré over potetsalaten før servering, eller smak dressingen til med ramsløkpuré før du blander den med potetene. Godt blir det uansett. Andre urter som persille, kjørvel, dill, estragon og basilikum passer også godt i en potetsalat. Her kan man velge etter egen smak. Dressingen kan i tillegg smakes til med sennep og hvitløk. Kefir eller kulturmelk kan erstattes med rømme eller crème fraîche.
- 900 g poteter, nypoteter, 800-1000 gram
- 2.5 dl majones, gjerne hjemmelaget
- 1 dl kefir, eller kulturmelk
- 1 ss sylteagurklake
- 1 ts worcestersaus, (kan sløyfes)
- 3 stykker vårløk, eller 0,5 liten purre
- 1 bunt gressløk, liten
- salt og kvernet pepper
- 2 ss ramsløkpuré, (kan sløyfes)
Ramsløkpuré
- 200 g ramsløk, blader, pene og rene
- 2 dl olje, nøytral
- salt
- 900 g poteter, nypoteter, 800-1000 gram
- 2.5 dl majones, gjerne hjemmelaget
- 1 dl kefir, eller kulturmelk
- 1 ss sylteagurklake
- 1 ts worcestersaus, (kan sløyfes)
- 3 stykker vårløk, eller 0,5 liten purre
- 1 bunt gressløk, liten
- salt og kvernet pepper
- 2 ss ramsløkpuré, (kan sløyfes)
Ramsløkpuré
- 200 g ramsløk, blader, pene og rene
- 2 dl olje, nøytral
- salt
Ramsløkpuré
