rask

Sprø salat med kylling og sitrondressing

30 min

Andre grønnsaker som blomkål, nepe og reddiker passer også fint. 

Bruker du mindre kyllingfileter kan du beregne en til hver, da er det ikke nødvendig og dele de i to (men bank dem gjerne litt forsiktig sånn at de blir omtrent like tykke over det hele).

Tips:
Tilsett en liten teskje flytende honning i dressingen for en rundere smak.

517 har lagret denne
Sprø salat med kylling og sitrondressing

Andre grønnsaker som blomkål, nepe og reddiker passer også fint. 

Bruker du mindre kyllingfileter kan du beregne en til hver, da er det ikke nødvendig og dele de i to (men bank dem gjerne litt forsiktig sånn at de blir omtrent like tykke over det hele).

Tips:
Tilsett en liten teskje flytende honning i dressingen for en rundere smak.

517 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stk kyllingbryst, store, uten skinn
  • 1 dl hvetemel
  • 2 stk egg
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 50 g havregryn, knuste
  • 2 ss chiafrø
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ss timian, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking

tilbehør

  • 4 stilker stangselleri
  • 1 stk fennikel, liten
  • 1 stk eple, syrlig
  • 4 ss labneh, evt. hummus eller yoghurt naturell
  • friske urter

Sitrondressing med grønn chili

  • 6 ss olivenolje
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 0.5 stk grønn chili, renset for frø og finhakket
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss persille, hakket, evt. koriander
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk kyllingbryst, store, uten skinn
  • 1 dl hvetemel
  • 2 stk egg
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 50 g havregryn, knuste
  • 2 ss chiafrø
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 ss timian, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • olje, til steking

tilbehør

  • 4 stilker stangselleri
  • 1 stk fennikel, liten
  • 1 stk eple, syrlig
  • 4 ss labneh, evt. hummus eller yoghurt naturell
  • friske urter

Sitrondressing med grønn chili

  • 6 ss olivenolje
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • 0.5 stk grønn chili, renset for frø og finhakket
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss persille, hakket, evt. koriander
Del kyllingbrystene i to på langs. Visp sammen egg og hvitløk. Bland sammen knuste havregryn, chiafrø, sesamfrø og timian. Krydre kyllingen med salt og kvernet pepper. Vend kyllingen først i mel (rist godt av det overflødige), så i egg og til slutt i havregrynblandingen. Stek den panerte kyllingen gyllen og sprø i en stor stekepanne med litt olje.
Skjær/høvle alle grønnsakene i tynne skiver. Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
Skjær kyllingen i skiver og fordel kylling, grønnsaker og labneh (eventuelt hummus eller yoghurt naturell) på tallerkener. Drypp over dressingen og server.
woman cooking

Bon appetit!

Del kyllingbrystene i to på langs. Visp sammen egg og hvitløk. Bland sammen knuste havregryn, chiafrø, sesamfrø og timian. Krydre kyllingen med salt og kvernet pepper. Vend kyllingen først i mel (rist godt av det overflødige), så i egg og til slutt i havregrynblandingen. Stek den panerte kyllingen gyllen og sprø i en stor stekepanne med litt olje.
Skjær/høvle alle grønnsakene i tynne skiver. Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
Skjær kyllingen i skiver og fordel kylling, grønnsaker og labneh (eventuelt hummus eller yoghurt naturell) på tallerkener. Drypp over dressingen og server.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?