Nudelsalat med «lemongrass beef»
Denne utgaven har hentet mange elementer fra klassikeren «lemongrass beef salad», men dette er en juksevariant hvor strimlet biffkjøtt og marinering er byttet ut med stekt karbonadedeig. Friskt og spicy på én gang. Toppet med sprø grønnsaker i tynne strimler, hakkede peanøtter, mynte og koriander blir dette en forenklet utgave det er lett å like.
Som alltid med asiatisk mat kan ingredienslisten fort se litt avskrekkende ut, men husk det er lov å trikse og mikse litt på egenhånd også (sånn hvis du skulle mangle en ingrediens eller to).
Bruk kun den innerste myke delen av sitrongresset.
Denne utgaven har hentet mange elementer fra klassikeren «lemongrass beef salad», men dette er en juksevariant hvor strimlet biffkjøtt og marinering er byttet ut med stekt karbonadedeig. Friskt og spicy på én gang. Toppet med sprø grønnsaker i tynne strimler, hakkede peanøtter, mynte og koriander blir dette en forenklet utgave det er lett å like.
Som alltid med asiatisk mat kan ingredienslisten fort se litt avskrekkende ut, men husk det er lov å trikse og mikse litt på egenhånd også (sånn hvis du skulle mangle en ingrediens eller to).
Bruk kun den innerste myke delen av sitrongresset.
- 300 g karbonadedeig
- 1 stk sjalottløk
- 2 ss hvitløk, finrevet
- 2 ss sitrongress, hakket og most
- 2 ss fish sauce
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss sesamolje
- 1 ss sriracha, eller sterk chilisaus
- 2 ss mynte, og/eller koriander, hakket
- olje, til steking
- salt
Nudler og dressing
- 200 g risnudler, tynne
- 0.75 dl vann
- 2 - 3 ss fish sauce
- 1 ss brunt sukker
- 1.5 stk lime
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
topping
- 2 stykker gulrøtter
- 0.5 stk agurk
- 0.25 stk rødkål, (kan sløyfes)
- mynte, grovhakket
- koriander, grovhakket
- peanøtter, grovhakkede
- lime
- 300 g karbonadedeig
- 1 stk sjalottløk
- 2 ss hvitløk, finrevet
- 2 ss sitrongress, hakket og most
- 2 ss fish sauce
- 1 ss brunt sukker
- 1 ss sesamolje
- 1 ss sriracha, eller sterk chilisaus
- 2 ss mynte, og/eller koriander, hakket
- olje, til steking
- salt
Nudler og dressing
- 200 g risnudler, tynne
- 0.75 dl vann
- 2 - 3 ss fish sauce
- 1 ss brunt sukker
- 1.5 stk lime
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
topping
- 2 stykker gulrøtter
- 0.5 stk agurk
- 0.25 stk rødkål, (kan sløyfes)
- mynte, grovhakket
- koriander, grovhakket
- peanøtter, grovhakkede
- lime
