rask

Nudelsalat med «lemongrass beef»

30 min

Denne utgaven har hentet mange elementer fra klassikeren «lemongrass beef salad», men dette er en juksevariant hvor strimlet biffkjøtt og marinering er byttet ut med stekt karbonadedeig. Friskt og spicy på én gang. Toppet med sprø grønnsaker i tynne strimler, hakkede peanøtter, mynte og koriander blir dette en forenklet utgave det er lett å like.
Som alltid med asiatisk mat kan ingredienslisten fort se litt avskrekkende ut, men husk det er lov å trikse og mikse litt på egenhånd også (sånn hvis du skulle mangle en ingrediens eller to).
Bruk kun den innerste myke delen av sitrongresset. 

1619 har lagret denne
Nudelsalat med «lemongrass beef» kjøttdeig

Denne utgaven har hentet mange elementer fra klassikeren «lemongrass beef salad», men dette er en juksevariant hvor strimlet biffkjøtt og marinering er byttet ut med stekt karbonadedeig. Friskt og spicy på én gang. Toppet med sprø grønnsaker i tynne strimler, hakkede peanøtter, mynte og koriander blir dette en forenklet utgave det er lett å like.
Som alltid med asiatisk mat kan ingredienslisten fort se litt avskrekkende ut, men husk det er lov å trikse og mikse litt på egenhånd også (sånn hvis du skulle mangle en ingrediens eller to).
Bruk kun den innerste myke delen av sitrongresset. 

1619 har lagret denne
2
porsjoner
  • 300 g karbonadedeig
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss hvitløk, finrevet
  • 2 ss sitrongress, hakket og most
  • 2 ss fish sauce
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss sriracha, eller sterk chilisaus
  • 2 ss mynte, og/eller koriander, hakket
  • olje, til steking
  • salt

Nudler og dressing

  • 200 g risnudler, tynne
  • 0.75 dl vann
  • 2 - 3 ss fish sauce
  • 1 ss brunt sukker
  • 1.5 stk lime
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili

topping

  • 2 stykker gulrøtter
  • 0.5 stk agurk
  • 0.25 stk rødkål, (kan sløyfes)
  • mynte, grovhakket
  • koriander, grovhakket
  • peanøtter, grovhakkede
  • lime
Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g karbonadedeig
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss hvitløk, finrevet
  • 2 ss sitrongress, hakket og most
  • 2 ss fish sauce
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss sriracha, eller sterk chilisaus
  • 2 ss mynte, og/eller koriander, hakket
  • olje, til steking
  • salt

Nudler og dressing

  • 200 g risnudler, tynne
  • 0.75 dl vann
  • 2 - 3 ss fish sauce
  • 1 ss brunt sukker
  • 1.5 stk lime
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili

topping

  • 2 stykker gulrøtter
  • 0.5 stk agurk
  • 0.25 stk rødkål, (kan sløyfes)
  • mynte, grovhakket
  • koriander, grovhakket
  • peanøtter, grovhakkede
  • lime
Finhakk løken. Stek karbonadedeigen sammen med løken til kjøttet er godt stekt. Tilsett hvitløk og sitrongress underveis i bruningen. Senk temperaturen og rør inn sukker, fishsauce, sesamolje, chilisaus og urter. Smak til med salt.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
Rør sammen vann, fiskesaus, sukker, limesaft, finhakket hvitløk og finsnittet chili (fjern frøene for en mildere smak) til dressingen. Bland nudlene med dressingen og fordel nudlene i dype skåler.
Topp med agurk skåret i tynne strimler eller skiver, strimlet (eller revet) gulrot, finsnittet rødkål, kjøtt, urter og peanøtter. Serveres en limebåt eller to ved siden av til å presse over.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løken. Stek karbonadedeigen sammen med løken til kjøttet er godt stekt. Tilsett hvitløk og sitrongress underveis i bruningen. Senk temperaturen og rør inn sukker, fishsauce, sesamolje, chilisaus og urter. Smak til med salt.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
Rør sammen vann, fiskesaus, sukker, limesaft, finhakket hvitløk og finsnittet chili (fjern frøene for en mildere smak) til dressingen. Bland nudlene med dressingen og fordel nudlene i dype skåler.
Topp med agurk skåret i tynne strimler eller skiver, strimlet (eller revet) gulrot, finsnittet rødkål, kjøtt, urter og peanøtter. Serveres en limebåt eller to ved siden av til å presse over.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?