Denne utgaven har hentet mange elementer fra klassikeren «lemongrass beef salad», men dette er en juksevariant hvor strimlet biffkjøtt og marinering er byttet ut med stekt karbonadedeig. Friskt og spicy på én gang. Toppet med sprø grønnsaker i tynne strimler, hakkede peanøtter, mynte og koriander blir dette en forenklet utgave det er lett å like. Som alltid med asiatisk mat kan ingredienslisten fort se litt avskrekkende ut, men husk det er lov å trikse og mikse litt på egenhånd også (sånn hvis du skulle mangle en ingrediens eller to). Bruk kun den innerste myke delen av sitrongresset.
Finhakk løken. Stek karbonadedeigen sammen med løken til kjøttet er godt stekt. Tilsett hvitløk og sitrongress underveis i bruningen. Senk temperaturen og rør inn sukker, fishsauce, sesamolje, chilisaus og urter. Smak til med salt.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
Rør sammen vann, fiskesaus, sukker, limesaft, finhakket hvitløk og finsnittet chili (fjern frøene for en mildere smak) til dressingen. Bland nudlene med dressingen og fordel nudlene i dype skåler.
Topp med agurk skåret i tynne strimler eller skiver, strimlet (eller revet) gulrot, finsnittet rødkål, kjøtt, urter og peanøtter. Serveres en limebåt eller to ved siden av til å presse over.
Bon appetit!
Finhakk løken. Stek karbonadedeigen sammen med løken til kjøttet er godt stekt. Tilsett hvitløk og sitrongress underveis i bruningen. Senk temperaturen og rør inn sukker, fishsauce, sesamolje, chilisaus og urter. Smak til med salt.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken.
Rør sammen vann, fiskesaus, sukker, limesaft, finhakket hvitløk og finsnittet chili (fjern frøene for en mildere smak) til dressingen. Bland nudlene med dressingen og fordel nudlene i dype skåler.
Topp med agurk skåret i tynne strimler eller skiver, strimlet (eller revet) gulrot, finsnittet rødkål, kjøtt, urter og peanøtter. Serveres en limebåt eller to ved siden av til å presse over.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto