Til hovedinnhold

Cæsarsalat med halloumi

30 min

Lag cæsarsalat med halloumi, syltet rødløk og litt kefirmelk i dressingen.

Syltet rødløk er nydelig i alle salater som har godt av noe friskt og sødmefullt. Den syltede løken kan gjerne lages god tid i forveien og holder seg fint et par uker i kjøleskapet. Pass bare på at løken til enhver tid er dekket med syltelake. På samme måte kan du sylte andre grønnsaker som for eksempel gulrot, reddik, nepe, kålrot eller fennikel skåret i tynne skiver. Sylting av rødløk er ikke medregnet i tidsbruken.

Daggammelt brød blir til gylne og sprø krutonger. Skjær eller riv brødet i mindre biter. Vend deretter brødbitene i litt olivenolje og en klype salt. Ha gjerne også i litt chilipulver eller hvitløk. Fordel bitene utover et stekebrett og stek krutongene gylne og sprø ved 180 -200 grader.  

Lagret av 901 brukere
Cæsarsalat med halloumi

Lag cæsarsalat med halloumi, syltet rødløk og litt kefirmelk i dressingen.

Syltet rødløk er nydelig i alle salater som har godt av noe friskt og sødmefullt. Den syltede løken kan gjerne lages god tid i forveien og holder seg fint et par uker i kjøleskapet. Pass bare på at løken til enhver tid er dekket med syltelake. På samme måte kan du sylte andre grønnsaker som for eksempel gulrot, reddik, nepe, kålrot eller fennikel skåret i tynne skiver. Sylting av rødløk er ikke medregnet i tidsbruken.

Daggammelt brød blir til gylne og sprø krutonger. Skjær eller riv brødet i mindre biter. Vend deretter brødbitene i litt olivenolje og en klype salt. Ha gjerne også i litt chilipulver eller hvitløk. Fordel bitene utover et stekebrett og stek krutongene gylne og sprø ved 180 -200 grader.  

Lagret av 901 brukere

Ingredienser

2
porsjoner

Salat

  • 2 stykker hjertesalat
  • 1 stk romanosalat
  • 300 g halloumi
  • brødkrutonger
  • urter, gressløk eller kjørvel (kan sløyfes)

Syltet rødløk

  • 2 stykker rødløk
  • 0.5 dl rødvinseddik, eplesidereddik eller eddik 7%
  • 1 dl sukker

Dressing

  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 - 2 ts dijonsennep
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller most
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 1.5 dl olje, nøytral, eller mild olivenolje
  • 3 ss kefir, eller yoghurt naturell
  • 2 ss parmesan, revet
  • worcestershiresaus
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Salat

  • 2 stykker hjertesalat
  • 1 stk romanosalat
  • 300 g halloumi
  • brødkrutonger
  • urter, gressløk eller kjørvel (kan sløyfes)

Syltet rødløk

  • 2 stykker rødløk
  • 0.5 dl rødvinseddik, eplesidereddik eller eddik 7%
  • 1 dl sukker

Dressing

  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 - 2 ts dijonsennep
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller most
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 1.5 dl olje, nøytral, eller mild olivenolje
  • 3 ss kefir, eller yoghurt naturell
  • 2 ss parmesan, revet
  • worcestershiresaus
  • salt og kvernet pepper
Lag syltet rødløk først. Rens og skjær løken i tynne ringer eller skiver. Bland eddik, sukker og vann i en kasserolle og kok opp. La laken koke til alt sukkeret er oppløst.
Trekk kasserollen fra varmen og legg i løken. Pass på at all løken er dekket av lake. Avkjøl i romtemperatur.
Hell løken og laken over i en passende beholder og oppbevar den syltede løken i kjøleskapet.
Lag så dressingen. Visp sammen eggeplommer, sennep, hvitløk og sitronsaft i en bolle. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du hele tiden visper. Dressingen skal bli tykk som en majones.
Bland inn kefir eller yoghurt og revet parmesan. Smak dressingen til med noen dråper Worcestershiresaus, en god klype salt og kvernet pepper.
Rens og del hjertesalaten i smale båter. Skjær romanosalaten i grove strimler.
Bland litt av dressingen sammen med romanosalaten.
Skjær osten i 1 cm tykke skiver. Tørk osteskivene lett på kjøkkenpapir og stek skivene raskt på begge sider i en varm stekepanne. Du trenger ikke noe fett i pannen hvis du bruker en panne med slipp-lett belegg. Drypp gjerne noen dråper sitronsaft over den stekte osten.
Fordel salaten på tallerkener og legg på varm ost og litt syltet rødløk. Dryss over krutonger og drypp over litt dressing. Server eventuelt resten av dressingen ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Lag syltet rødløk først. Rens og skjær løken i tynne ringer eller skiver. Bland eddik, sukker og vann i en kasserolle og kok opp. La laken koke til alt sukkeret er oppløst.
Trekk kasserollen fra varmen og legg i løken. Pass på at all løken er dekket av lake. Avkjøl i romtemperatur.
Hell løken og laken over i en passende beholder og oppbevar den syltede løken i kjøleskapet.
Lag så dressingen. Visp sammen eggeplommer, sennep, hvitløk og sitronsaft i en bolle. Tilsett oljen i en tynn stråle mens du hele tiden visper. Dressingen skal bli tykk som en majones.
Bland inn kefir eller yoghurt og revet parmesan. Smak dressingen til med noen dråper Worcestershiresaus, en god klype salt og kvernet pepper.
Rens og del hjertesalaten i smale båter. Skjær romanosalaten i grove strimler.
Bland litt av dressingen sammen med romanosalaten.
Skjær osten i 1 cm tykke skiver. Tørk osteskivene lett på kjøkkenpapir og stek skivene raskt på begge sider i en varm stekepanne. Du trenger ikke noe fett i pannen hvis du bruker en panne med slipp-lett belegg. Drypp gjerne noen dråper sitronsaft over den stekte osten.
Fordel salaten på tallerkener og legg på varm ost og litt syltet rødløk. Dryss over krutonger og drypp over litt dressing. Server eventuelt resten av dressingen ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?