Cæsarsalat med halloumi
Lag cæsarsalat med halloumi, syltet rødløk og litt kefirmelk i dressingen.
Syltet rødløk er nydelig i alle salater som har godt av noe friskt og sødmefullt. Den syltede løken kan gjerne lages god tid i forveien og holder seg fint et par uker i kjøleskapet. Pass bare på at løken til enhver tid er dekket med syltelake. På samme måte kan du sylte andre grønnsaker som for eksempel gulrot, reddik, nepe, kålrot eller fennikel skåret i tynne skiver. Sylting av rødløk er ikke medregnet i tidsbruken.
Daggammelt brød blir til gylne og sprø krutonger. Skjær eller riv brødet i mindre biter. Vend deretter brødbitene i litt olivenolje og en klype salt. Ha gjerne også i litt chilipulver eller hvitløk. Fordel bitene utover et stekebrett og stek krutongene gylne og sprø ved 180 -200 grader.
Lag cæsarsalat med halloumi, syltet rødløk og litt kefirmelk i dressingen.
Syltet rødløk er nydelig i alle salater som har godt av noe friskt og sødmefullt. Den syltede løken kan gjerne lages god tid i forveien og holder seg fint et par uker i kjøleskapet. Pass bare på at løken til enhver tid er dekket med syltelake. På samme måte kan du sylte andre grønnsaker som for eksempel gulrot, reddik, nepe, kålrot eller fennikel skåret i tynne skiver. Sylting av rødløk er ikke medregnet i tidsbruken.
Daggammelt brød blir til gylne og sprø krutonger. Skjær eller riv brødet i mindre biter. Vend deretter brødbitene i litt olivenolje og en klype salt. Ha gjerne også i litt chilipulver eller hvitløk. Fordel bitene utover et stekebrett og stek krutongene gylne og sprø ved 180 -200 grader.
Ingredienser
Salat
- 2 stykker hjertesalat
- 1 stk romanosalat
- 300 g halloumi
- brødkrutonger
- urter, gressløk eller kjørvel (kan sløyfes)
Syltet rødløk
- 2 stykker rødløk
- 0.5 dl rødvinseddik, eplesidereddik eller eddik 7%
- 1 dl sukker
Dressing
- 2 stykker eggeplomme
- 1 - 2 ts dijonsennep
- 1 fedd hvitløk, finhakket eller most
- 0.5 stk sitron, saften
- 1.5 dl olje, nøytral, eller mild olivenolje
- 3 ss kefir, eller yoghurt naturell
- 2 ss parmesan, revet
- worcestershiresaus
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Salat
- 2 stykker hjertesalat
- 1 stk romanosalat
- 300 g halloumi
- brødkrutonger
- urter, gressløk eller kjørvel (kan sløyfes)
Syltet rødløk
- 2 stykker rødløk
- 0.5 dl rødvinseddik, eplesidereddik eller eddik 7%
- 1 dl sukker
Dressing
- 2 stykker eggeplomme
- 1 - 2 ts dijonsennep
- 1 fedd hvitløk, finhakket eller most
- 0.5 stk sitron, saften
- 1.5 dl olje, nøytral, eller mild olivenolje
- 3 ss kefir, eller yoghurt naturell
- 2 ss parmesan, revet
- worcestershiresaus
- salt og kvernet pepper
