Rødbeter avgir mye farge. Bruk gjerne engangshansker/plasthansker når du jobber med skrelte rødbeter. En plastfjøl som er enkel å rengjøre er lurt å bruke når rødbetene skal skjæres i kløfter.
Tips : Gresskarkjerner kan erstattes med andre ristede kjerner eller nøtter som pinjekjerner eller valnøtter.
For ekstra friskhet kan du tilsette en eller to appelsiner (bruk gjerne røde) skåret i tynne skiver eller biter (uten skall).
friske urter, eller spirer, som ekstra smak og pynt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
600 g beter, gjerne forskjellige farger
4 fedd hvitløk
4 ss balsamicoeddik
6 ss olivenolje
2 stk avokado
100 g ruccolasalat, eller blandet grønn salat
100 g fetaost
0.5 dl gresskarkjerner, ristede
salt og kvernet pepper
friske urter, eller spirer, som ekstra smak og pynt
Skrell rødbetene og del dem i jevne kløfter eller biter. Knus hvitløksfeddene med bredsiden av kniv.
Bland rødbeter, hvitløk, olje og eddik i en passende ildfast form (pass på at formen ikke være for stor, betene bør ligge tett i tett). Krydre med salt og pepper og vend det hele godt sammen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak betene i ovn ved 200 grader i cirka 45 minutter, eller til betene er helt møre. Fjern folien det siste kvarteret.
Rens og del avokadoen i tynne skiver eller terninger.
Fordel salaten på tallerkener eller lag et stort fat. Legg på bakte beter og avokado. Dryss over fetaost og gresskarkjerner. Hell all saften etter de bakte rødbetene over i en liten skål. Rør inn litt ekstra olje og balsamico hvis nødvendig, og juster med salt og pepper. Drypp dressingen over salaten og server.
Bon appetit!
Skrell rødbetene og del dem i jevne kløfter eller biter. Knus hvitløksfeddene med bredsiden av kniv.
Bland rødbeter, hvitløk, olje og eddik i en passende ildfast form (pass på at formen ikke være for stor, betene bør ligge tett i tett). Krydre med salt og pepper og vend det hele godt sammen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak betene i ovn ved 200 grader i cirka 45 minutter, eller til betene er helt møre. Fjern folien det siste kvarteret.
Rens og del avokadoen i tynne skiver eller terninger.
Fordel salaten på tallerkener eller lag et stort fat. Legg på bakte beter og avokado. Dryss over fetaost og gresskarkjerner. Hell all saften etter de bakte rødbetene over i en liten skål. Rør inn litt ekstra olje og balsamico hvis nødvendig, og juster med salt og pepper. Drypp dressingen over salaten og server.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto