vegetar

Bakt rødbetsalat med avokado og feta

1 t 30 min

Rødbeter avgir mye farge. Bruk gjerne engangshansker/plasthansker når du jobber med skrelte rødbeter. En plastfjøl som er enkel å rengjøre er lurt å bruke når rødbetene skal skjæres i kløfter.

Tips :
Gresskarkjerner kan erstattes med andre ristede kjerner eller nøtter som pinjekjerner eller valnøtter.

For ekstra friskhet kan du tilsette en eller to appelsiner (bruk gjerne røde) skåret i tynne skiver eller biter (uten skall).

1056 har lagret denne
Bakt rødbetsalat med avokado og feta

Rødbeter avgir mye farge. Bruk gjerne engangshansker/plasthansker når du jobber med skrelte rødbeter. En plastfjøl som er enkel å rengjøre er lurt å bruke når rødbetene skal skjæres i kløfter.

Tips :
Gresskarkjerner kan erstattes med andre ristede kjerner eller nøtter som pinjekjerner eller valnøtter.

For ekstra friskhet kan du tilsette en eller to appelsiner (bruk gjerne røde) skåret i tynne skiver eller biter (uten skall).

1056 har lagret denne
2
porsjoner
  • 600 g beter, gjerne forskjellige farger
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 6 ss olivenolje
  • 2 stk avokado
  • 100 g ruccolasalat, eller blandet grønn salat
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl gresskarkjerner, ristede
  • salt og kvernet pepper
  • friske urter, eller spirer, som ekstra smak og pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g beter, gjerne forskjellige farger
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 ss balsamicoeddik
  • 6 ss olivenolje
  • 2 stk avokado
  • 100 g ruccolasalat, eller blandet grønn salat
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl gresskarkjerner, ristede
  • salt og kvernet pepper
  • friske urter, eller spirer, som ekstra smak og pynt
Skrell rødbetene og del dem i jevne kløfter eller biter. Knus hvitløksfeddene med bredsiden av kniv.
Bland rødbeter, hvitløk, olje og eddik i en passende ildfast form (pass på at formen ikke være for stor, betene bør ligge tett i tett). Krydre med salt og pepper og vend det hele godt sammen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak betene i ovn ved 200 grader i cirka 45 minutter, eller til betene er helt møre. Fjern folien det siste kvarteret.
Rens og del avokadoen i tynne skiver eller terninger.
Fordel salaten på tallerkener eller lag et stort fat. Legg på bakte beter og avokado. Dryss over fetaost og gresskarkjerner.
Hell all saften etter de bakte rødbetene over i en liten skål. Rør inn litt ekstra olje og balsamico hvis nødvendig, og juster med salt og pepper. Drypp dressingen over salaten og server.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell rødbetene og del dem i jevne kløfter eller biter. Knus hvitløksfeddene med bredsiden av kniv.
Bland rødbeter, hvitløk, olje og eddik i en passende ildfast form (pass på at formen ikke være for stor, betene bør ligge tett i tett). Krydre med salt og pepper og vend det hele godt sammen.
Dekk formen med aluminiumsfolie og bak betene i ovn ved 200 grader i cirka 45 minutter, eller til betene er helt møre. Fjern folien det siste kvarteret.
Rens og del avokadoen i tynne skiver eller terninger.
Fordel salaten på tallerkener eller lag et stort fat. Legg på bakte beter og avokado. Dryss over fetaost og gresskarkjerner.
Hell all saften etter de bakte rødbetene over i en liten skål. Rør inn litt ekstra olje og balsamico hvis nødvendig, og juster med salt og pepper. Drypp dressingen over salaten og server.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?