Bakt rødbetsalat med avokado og feta
Rødbeter avgir mye farge. Bruk gjerne engangshansker/plasthansker når du jobber med skrelte rødbeter. En plastfjøl som er enkel å rengjøre er lurt å bruke når rødbetene skal skjæres i kløfter.
Tips :
Gresskarkjerner kan erstattes med andre ristede kjerner eller nøtter som pinjekjerner eller valnøtter.
For ekstra friskhet kan du tilsette en eller to appelsiner (bruk gjerne røde) skåret i tynne skiver eller biter (uten skall).
Rødbeter avgir mye farge. Bruk gjerne engangshansker/plasthansker når du jobber med skrelte rødbeter. En plastfjøl som er enkel å rengjøre er lurt å bruke når rødbetene skal skjæres i kløfter.
Tips :
Gresskarkjerner kan erstattes med andre ristede kjerner eller nøtter som pinjekjerner eller valnøtter.
For ekstra friskhet kan du tilsette en eller to appelsiner (bruk gjerne røde) skåret i tynne skiver eller biter (uten skall).
- 600 g beter, gjerne forskjellige farger
- 4 fedd hvitløk
- 4 ss balsamicoeddik
- 6 ss olivenolje
- 2 stk avokado
- 100 g ruccolasalat, eller blandet grønn salat
- 100 g fetaost
- 0.5 dl gresskarkjerner, ristede
- salt og kvernet pepper
- friske urter, eller spirer, som ekstra smak og pynt
- 600 g beter, gjerne forskjellige farger
- 4 fedd hvitløk
- 4 ss balsamicoeddik
- 6 ss olivenolje
- 2 stk avokado
- 100 g ruccolasalat, eller blandet grønn salat
- 100 g fetaost
- 0.5 dl gresskarkjerner, ristede
- salt og kvernet pepper
- friske urter, eller spirer, som ekstra smak og pynt
Hell all saften etter de bakte rødbetene over i en liten skål. Rør inn litt ekstra olje og balsamico hvis nødvendig, og juster med salt og pepper. Drypp dressingen over salaten og server.

Bon appetit!
Hell all saften etter de bakte rødbetene over i en liten skål. Rør inn litt ekstra olje og balsamico hvis nødvendig, og juster med salt og pepper. Drypp dressingen over salaten og server.