rask
vegetar

Grønnkål-bowl: Grønnkålsalat med søtpotet, eple og hvitløksdressing

30 min

Velger du å spise grønnkålen rå – bør du gi den en lett massasje. Masserer du grønnkålbladene blir de både myke, saftige og delikate. 

La den masserte grønnkålen danne grunnlaget for en grønn «bowl» toppet med bakt søtpotet, syrlig eple, nøtter, granateple og en kremet hvitløksdressing. En skikkelig saftig og struttende salat!

Tips:
Bland gjerne halvparten av dressingen med den masserte grønnkålen og la den hvile en halvtimes tid i kjøleskapet før servering - da blir den enda litt saftigere og mykere.

I tillegg kan du toppe salaten med litt avokado og finsnittet rødløk. Druer, rosiner og sprøstekt bacon passer også bra!

546 har lagret denne
Grønnkål-bowl med søtpotet og eple

Velger du å spise grønnkålen rå – bør du gi den en lett massasje. Masserer du grønnkålbladene blir de både myke, saftige og delikate. 

La den masserte grønnkålen danne grunnlaget for en grønn «bowl» toppet med bakt søtpotet, syrlig eple, nøtter, granateple og en kremet hvitløksdressing. En skikkelig saftig og struttende salat!

Tips:
Bland gjerne halvparten av dressingen med den masserte grønnkålen og la den hvile en halvtimes tid i kjøleskapet før servering - da blir den enda litt saftigere og mykere.

I tillegg kan du toppe salaten med litt avokado og finsnittet rødløk. Druer, rosiner og sprøstekt bacon passer også bra!

546 har lagret denne
2
porsjoner
  • 200 g grønnkål
  • 1 stk eple, syrlig
  • 4 ss gresskarkjerner, ristede
  • 4 ss pekannøtter, hakkede, evt. andre nøtter
  • 4 ss granateplekjerner
  • 80 g chevre, eller fetaost (kan sløyfes)
  • tørket chili
  • olivenolje
  • sitronsaft
  • salt

Bakt søtpotet

  • 2 stk søtpotet
  • 1.5 ss sitronsaft
  • 2 ts honning, flytende
  • 2 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Dressing

  • 1 dl majones
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g grønnkål
  • 1 stk eple, syrlig
  • 4 ss gresskarkjerner, ristede
  • 4 ss pekannøtter, hakkede, evt. andre nøtter
  • 4 ss granateplekjerner
  • 80 g chevre, eller fetaost (kan sløyfes)
  • tørket chili
  • olivenolje
  • sitronsaft
  • salt

Bakt søtpotet

  • 2 stk søtpotet
  • 1.5 ss sitronsaft
  • 2 ts honning, flytende
  • 2 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper

Dressing

  • 1 dl majones
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 ss honning, flytende
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet
  • salt og kvernet pepper
Begynn med søtpotetene. Varm ovnen til 210 grader. Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter. Bland søtpotetbitene med sitronsaft, honning, olje, salt og kvernet pepper. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i cirka 20 minutter, eller til søtpotetbitene er gylne og møre. Vend litt rundt på dem underveis i stekingen.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
Riv grønnkålbladene fra den grove stilken og riv bladene i små biter. Ha alt over i en bolle. Drypp over noen gode dråper med olivenolje, litt sitron og en god klype salt. «Masser» grønnkålen til bladene blir myke og blanke.
Fordel grønnkålen i to boller. Topp med bakt søtpotet, eple i tynne skiver, gresskarkjerner, nøtter, granateplekjerner og smuldret chèvre (eller feta) og et bittelite chilidryss hvis ønskelig . Server dressingen ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med søtpotetene. Varm ovnen til 210 grader. Skrell og skjær søtpotetene i jevne biter. Bland søtpotetbitene med sitronsaft, honning, olje, salt og kvernet pepper. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir og bak i ovnen i cirka 20 minutter, eller til søtpotetbitene er gylne og møre. Vend litt rundt på dem underveis i stekingen.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og pepper.
Riv grønnkålbladene fra den grove stilken og riv bladene i små biter. Ha alt over i en bolle. Drypp over noen gode dråper med olivenolje, litt sitron og en god klype salt. «Masser» grønnkålen til bladene blir myke og blanke.
Fordel grønnkålen i to boller. Topp med bakt søtpotet, eple i tynne skiver, gresskarkjerner, nøtter, granateplekjerner og smuldret chèvre (eller feta) og et bittelite chilidryss hvis ønskelig . Server dressingen ved siden av.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?