Grønnkål-bowl: Grønnkålsalat med søtpotet, eple og hvitløksdressing
Velger du å spise grønnkålen rå – bør du gi den en lett massasje. Masserer du grønnkålbladene blir de både myke, saftige og delikate.
La den masserte grønnkålen danne grunnlaget for en grønn «bowl» toppet med bakt søtpotet, syrlig eple, nøtter, granateple og en kremet hvitløksdressing. En skikkelig saftig og struttende salat!
Tips:
Bland gjerne halvparten av dressingen med den masserte grønnkålen og la den hvile en halvtimes tid i kjøleskapet før servering - da blir den enda litt saftigere og mykere.
I tillegg kan du toppe salaten med litt avokado og finsnittet rødløk. Druer, rosiner og sprøstekt bacon passer også bra!
Velger du å spise grønnkålen rå – bør du gi den en lett massasje. Masserer du grønnkålbladene blir de både myke, saftige og delikate.
La den masserte grønnkålen danne grunnlaget for en grønn «bowl» toppet med bakt søtpotet, syrlig eple, nøtter, granateple og en kremet hvitløksdressing. En skikkelig saftig og struttende salat!
Tips:
Bland gjerne halvparten av dressingen med den masserte grønnkålen og la den hvile en halvtimes tid i kjøleskapet før servering - da blir den enda litt saftigere og mykere.
I tillegg kan du toppe salaten med litt avokado og finsnittet rødløk. Druer, rosiner og sprøstekt bacon passer også bra!
- 200 g grønnkål
- 1 stk eple, syrlig
- 4 ss gresskarkjerner, ristede
- 4 ss pekannøtter, hakkede, evt. andre nøtter
- 4 ss granateplekjerner
- 80 g chevre, eller fetaost (kan sløyfes)
- tørket chili
- olivenolje
- sitronsaft
- salt
Bakt søtpotet
- 2 stk søtpotet
- 1.5 ss sitronsaft
- 2 ts honning, flytende
- 2 ss olivenolje
- salt og kvernet pepper
Dressing
- 1 dl majones
- 1 dl yoghurt naturell
- 1 ss honning, flytende
- 2 ss sitronsaft
- 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet
- salt og kvernet pepper
- 200 g grønnkål
- 1 stk eple, syrlig
- 4 ss gresskarkjerner, ristede
- 4 ss pekannøtter, hakkede, evt. andre nøtter
- 4 ss granateplekjerner
- 80 g chevre, eller fetaost (kan sløyfes)
- tørket chili
- olivenolje
- sitronsaft
- salt
Bakt søtpotet
- 2 stk søtpotet
- 1.5 ss sitronsaft
- 2 ts honning, flytende
- 2 ss olivenolje
- salt og kvernet pepper
Dressing
- 1 dl majones
- 1 dl yoghurt naturell
- 1 ss honning, flytende
- 2 ss sitronsaft
- 1 fedd hvitløk, finhakket eller revet
- salt og kvernet pepper
