rask

Waldorfsalat

20 min

Waldorfsalat er godt hele året gjennom, men passer spesielt til jul og nyttår. Dette er en helt klassisk waldorfsalat med druer, valnøtter og epler, som er perfekt til festkalkunen. Den er enkel å lage og tilfører et friskt element til festmiddagen.

862 har lagret denne
Waldorfsalat med valnøtter og druer

Waldorfsalat er godt hele året gjennom, men passer spesielt til jul og nyttår. Dette er en helt klassisk waldorfsalat med druer, valnøtter og epler, som er perfekt til festkalkunen. Den er enkel å lage og tilfører et friskt element til festmiddagen.

862 har lagret denne
4
porsjoner
  • 3 stilk stangselleri
  • 3 stk eple
  • 200 g druer
  • 0.25 stk ananas
  • 2 dl valnøttkjerner, grøvhakkede
  • 1.5 dl fløte
  • 1.5 dl majones
  • sitronsaft, noen dråper
  • 1 klype sukker
  • persille, hakket, til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stilk stangselleri
  • 3 stk eple
  • 200 g druer
  • 0.25 stk ananas
  • 2 dl valnøttkjerner, grøvhakkede
  • 1.5 dl fløte
  • 1.5 dl majones
  • sitronsaft, noen dråper
  • 1 klype sukker
  • persille, hakket, til pynt

Waldorfsalat

Skjær sellerien i tynne skiver. Skjær eplene i terninger eller skiver. Del druene i to. Rens og skjær ananasen i små biter.

Slik lager du waldorfsalat

Pisk fløten til myk krem, og vend sammen krem og majones. Smak til med noen rause dråper sitronsaft og en klype sukker.
Bland dressingen sammen med selleri, eple, druer, ananas og valnøtter (spar noen druer og valnøtter til pynt).
Ha alt over i en serveringsbolle, og dryss over litt hakket persille rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Waldorfsalat

Skjær sellerien i tynne skiver. Skjær eplene i terninger eller skiver. Del druene i to. Rens og skjær ananasen i små biter.

Slik lager du waldorfsalat

Pisk fløten til myk krem, og vend sammen krem og majones. Smak til med noen rause dråper sitronsaft og en klype sukker.
Bland dressingen sammen med selleri, eple, druer, ananas og valnøtter (spar noen druer og valnøtter til pynt).
Ha alt over i en serveringsbolle, og dryss over litt hakket persille rett før servering.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?