Til hovedinnhold

Waldorfsalat

20 min
10 varer
829
Waldorfsalat med valnøtter og druer

Waldorfsalat er godt hele året gjennom, men passer spesielt til jul og nyttår. Dette er en helt klassisk waldorfsalat med druer, valnøtter og epler, som er perfekt til festkalkunen. Den er enkel å lage og tilfører et friskt element til festmiddagen.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 stilk stangselleri
  • 3 stk eple
  • 200 g druer
  • 0.25 stk ananas
  • 2 dl valnøttkjerner, grøvhakkede
  • 1.5 dl fløte
  • 1.5 dl majones
  • sitronsaft, noen dråper
  • 1 klype sukker
  • persille, hakket, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 stilk stangselleri
  • 3 stk eple
  • 200 g druer
  • 0.25 stk ananas
  • 2 dl valnøttkjerner, grøvhakkede
  • 1.5 dl fløte
  • 1.5 dl majones
  • sitronsaft, noen dråper
  • 1 klype sukker
  • persille, hakket, til pynt

Waldorfsalat

Skjær sellerien i tynne skiver. Skjær eplene i terninger eller skiver. Del druene i to. Rens og skjær ananasen i små biter.

Slik lager du waldorfsalat

Pisk fløten til myk krem, og vend sammen krem og majones. Smak til med noen rause dråper sitronsaft og en klype sukker.
Bland dressingen sammen med selleri, eple, druer, ananas og valnøtter (spar noen druer og valnøtter til pynt).
Ha alt over i en serveringsbolle, og dryss over litt hakket persille rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Waldorfsalat

Skjær sellerien i tynne skiver. Skjær eplene i terninger eller skiver. Del druene i to. Rens og skjær ananasen i små biter.

Slik lager du waldorfsalat

Pisk fløten til myk krem, og vend sammen krem og majones. Smak til med noen rause dråper sitronsaft og en klype sukker.
Bland dressingen sammen med selleri, eple, druer, ananas og valnøtter (spar noen druer og valnøtter til pynt).
Ha alt over i en serveringsbolle, og dryss over litt hakket persille rett før servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?