Nudelsalat med «vietnamesiske» kjøttboller og chili- og limedressing
45 min
Lag kjøttboller krydret med asiatiske smaker som sitrongress, ingefær, chili og hvitløk. Sammen med risnudler og grønnsaker får du en mettende og smaksrik salat. Bruk kun den innerste myke kjernen på sitrongresset. Tips: Kjøttbollene kan også lages av vanlig kjøttdeig eller kyllingkjøttdeig.
Lag kjøttboller krydret med asiatiske smaker som sitrongress, ingefær, chili og hvitløk. Sammen med risnudler og grønnsaker får du en mettende og smaksrik salat. Bruk kun den innerste myke kjernen på sitrongresset. Tips: Kjøttbollene kan også lages av vanlig kjøttdeig eller kyllingkjøttdeig.
Rør kjøttdeigen seig med en god klype salt. Rør inn egg og potetmel. Tilsett resten av ingrediensene og rør alt godt sammen til en jevn farse. Brukt fuktige rene hender og rull ut 16 boller. Stek kjøttbollene i en stekepanne med litt olje til kjøttbollene er gylne og gjennomstekte.
Lag dressingen: Rens og finhakk chili og hvitløk, eller knus det sammen i en morter til en fin mos. Bland inn resten av ingrediensene.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og la de få renne godt av seg i en sil. Skrell gulrøttene og fortsett å skrelle, slik at du lager tynne gulrotbånd. Skjær agurk og mango i korte staver eller jevne biter. Finsnitt vårløken.
Fordel nudlene i boller eller dype tallerkener. Legg på kjøttboller, gulrotbånd (snurr dem gjerne sammen), agurk, mango og vårløk. Topp med dressing og dryss over sesamfrø og friske urter.
Bon appetit!
Rør kjøttdeigen seig med en god klype salt. Rør inn egg og potetmel. Tilsett resten av ingrediensene og rør alt godt sammen til en jevn farse. Brukt fuktige rene hender og rull ut 16 boller. Stek kjøttbollene i en stekepanne med litt olje til kjøttbollene er gylne og gjennomstekte.
Lag dressingen: Rens og finhakk chili og hvitløk, eller knus det sammen i en morter til en fin mos. Bland inn resten av ingrediensene.
Tilbered nudlene etter anvisning på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og la de få renne godt av seg i en sil. Skrell gulrøttene og fortsett å skrelle, slik at du lager tynne gulrotbånd. Skjær agurk og mango i korte staver eller jevne biter. Finsnitt vårløken.
Fordel nudlene i boller eller dype tallerkener. Legg på kjøttboller, gulrotbånd (snurr dem gjerne sammen), agurk, mango og vårløk. Topp med dressing og dryss over sesamfrø og friske urter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto