Bruk gjerne andre grønnsaker som paprika, rødløk, nepe, knutekål, hjertesalat, kinakål, agurk og bønnespirer. Hvis ønskelig kan du tilsette reker og/eller kjøtt fra grillet kylling. Prøv også rå laks i terninger.
Bruk gjerne andre grønnsaker som paprika, rødløk, nepe, knutekål, hjertesalat, kinakål, agurk og bønnespirer. Hvis ønskelig kan du tilsette reker og/eller kjøtt fra grillet kylling. Prøv også rå laks i terninger.
100 g edamamebønner, rensede og kokte (kan sløyfes)
0.5 kg vannmelon
koriander
peanøtter, hakkede
sprøstekt løk
Peanøttdressing
0.75 dl peanøttsmør
2 ss limesaft
2 ss honning, flytende
1.5 ss riseddik, eller 7 % eddik
1.5 ss lys soyasaus
1 ts sesamolje
1 ts sriracha
0.5 ts ingefær
1 fedd hvitløk, finhakket
3 ss vann
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
250 g risnudler
3 stykker gulrøtter
3 stk vårløk
0.5 stk rødkål, liten
100 g sukkererter
4 stk reddik
100 g edamamebønner, rensede og kokte (kan sløyfes)
0.5 kg vannmelon
koriander
peanøtter, hakkede
sprøstekt løk
Peanøttdressing
0.75 dl peanøttsmør
2 ss limesaft
2 ss honning, flytende
1.5 ss riseddik, eller 7 % eddik
1.5 ss lys soyasaus
1 ts sesamolje
1 ts sriracha
0.5 ts ingefær
1 fedd hvitløk, finhakket
3 ss vann
Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør alle ingrediensene til dressingen sammen til en glatt og jevn saus. Dressingen skal være litt tykk, men virker den altfor tykk kan den spes med litt mer vann.
Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og la de få renne godt av seg i en sil.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler, eller riv dem. Rens og skjær vårløken i tynne strimler. Finsnitt rødkålen (skal bli cirka 5 dl). Rens sukkerertene og gi dem et raskt opphold (30 sek) i kokende lettsaltet vann. Avkjøl i iskaldt vann og del sukkertene på langs. Rens og skjær reddikene i tynne skiver.
Bland sammen nudler, gulrøtter, vårløk, rødkål, sukkererter, reddiker og edamamebønner. Skjær av skallet på vannmelonen og skjær melonen i jevne terninger (cirka 2x2 cm).
Anrett nudelsalaten på et stort fat eller fire tallerkener. Dryss over vannmelon, grovhakket koriander, peanøtter og sprøstekt løk. Server peanøttdressingen ved siden av.
Bon appetit!
Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør alle ingrediensene til dressingen sammen til en glatt og jevn saus. Dressingen skal være litt tykk, men virker den altfor tykk kan den spes med litt mer vann.
Tilbered nudlene som beskrevet på pakken. Skyll nudlene i kaldt vann og la de få renne godt av seg i en sil.
Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler, eller riv dem. Rens og skjær vårløken i tynne strimler. Finsnitt rødkålen (skal bli cirka 5 dl). Rens sukkerertene og gi dem et raskt opphold (30 sek) i kokende lettsaltet vann. Avkjøl i iskaldt vann og del sukkertene på langs. Rens og skjær reddikene i tynne skiver.
Bland sammen nudler, gulrøtter, vårløk, rødkål, sukkererter, reddiker og edamamebønner. Skjær av skallet på vannmelonen og skjær melonen i jevne terninger (cirka 2x2 cm).
Anrett nudelsalaten på et stort fat eller fire tallerkener. Dryss over vannmelon, grovhakket koriander, peanøtter og sprøstekt løk. Server peanøttdressingen ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto