Hesteskosalat med reker og thaidressing

45 min
Lagret av 158 brukere
Hesteskosalat med reker og thaidressing
Lagret av 158 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g reker, rensede
  • 1 stk sweetie
  • 1 stk hjertesalat, eventuelt 2
  • 1 stk agurk
  • 2 stk gulrøtter, store
  • 1 stk rødløk
  • 4 ss peanøtter, hakkede
  • 2 ss sprøstekt løk
  • koriander, grovhakket
  • mynte, grovhakket, kan sløyfes
  • chilimajones, kan sløyfes

Dressing

  • 3 stk lime
  • 1 stk rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 stk sitrongresstilk
  • 1 ts ingefær, revet, eventuelt 2ts
  • 3 ss sukker
  • 1 ss fish sauce
  • 2 ss koriander, hakket
  • 1 ss mynte, hakket, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g reker, rensede
  • 1 stk sweetie
  • 1 stk hjertesalat, eventuelt 2
  • 1 stk agurk
  • 2 stk gulrøtter, store
  • 1 stk rødløk
  • 4 ss peanøtter, hakkede
  • 2 ss sprøstekt løk
  • koriander, grovhakket
  • mynte, grovhakket, kan sløyfes
  • chilimajones, kan sløyfes

Dressing

  • 3 stk lime
  • 1 stk rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 stk sitrongresstilk
  • 1 ts ingefær, revet, eventuelt 2ts
  • 3 ss sukker
  • 1 ss fish sauce
  • 2 ss koriander, hakket
  • 1 ss mynte, hakket, kan sløyfes
Press limen til dressingen, det skal bli cirka 1 dl. Finhakk chili - fjern eventuelt frøene for en litt mildere chilismak - og hvitløk. Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finhakk den myke kjernen. Bland chili, hvitløk, sitrongress og ingefær sammen (gjerne med en morter) med limesaft, sukker, fishsauce, koriander og mynte. Bland rekene sammen med dressingen og la dem ligge og godgjøre seg der mens du klargjør resten.
Skrell sweetien og del fruktkjøttet fra sitrusfrukten i små biter. Det skal kun være fruktkjøtt, og ingen rester av den hvite hinnen. Rens og del salaten i løse blader, del store blader i to. Del agurken på langs. Fjern den bløte kjernen og del agurken i tynne skiver. Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler, eller riv dem.
Skrell og finsnitt rødløken. Bland sammen reker og all dressingen, sitruskjøttet, agurk, gulrøtter rødløk og peanøtter. Legg salatbladene som en hestesko på et passende fat. Fordel rekesalaten over salatbladene. Dryss til slutt over sprøstekt løk, koriander og mynte. Topp med noen striper chilimajones hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Press limen til dressingen, det skal bli cirka 1 dl. Finhakk chili - fjern eventuelt frøene for en litt mildere chilismak - og hvitløk. Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finhakk den myke kjernen. Bland chili, hvitløk, sitrongress og ingefær sammen (gjerne med en morter) med limesaft, sukker, fishsauce, koriander og mynte. Bland rekene sammen med dressingen og la dem ligge og godgjøre seg der mens du klargjør resten.
Skrell sweetien og del fruktkjøttet fra sitrusfrukten i små biter. Det skal kun være fruktkjøtt, og ingen rester av den hvite hinnen. Rens og del salaten i løse blader, del store blader i to. Del agurken på langs. Fjern den bløte kjernen og del agurken i tynne skiver. Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler, eller riv dem.
Skrell og finsnitt rødløken. Bland sammen reker og all dressingen, sitruskjøttet, agurk, gulrøtter rødløk og peanøtter. Legg salatbladene som en hestesko på et passende fat. Fordel rekesalaten over salatbladene. Dryss til slutt over sprøstekt løk, koriander og mynte. Topp med noen striper chilimajones hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?