Selv om reker ofte er synonymt med sol og sommer (noe som er lykke i seg selv), er det faktisk på vinteren de er på sitt beste. Bytt ut loff og majones med sprø grønnsaker og en forfriskende og passe spicy dressing med blant annet lime, sitrongress og chili.
Tilsett fruktkjøttet fra en sweetie, hakkede peanøtter, dander salaten som en hestesko og dryss over sprøstekt løk, koriander og mynte. Pass bare på at hesteskoen blir servert riktig vei, vi vil for all del unngå at lykken renner ut … Tips: Sprøstekt løk kan byttes ut med sprøstekt hvitløk. Peanøtter kan erstattes med cashewnøtter.
Press limen til dressingen, det skal bli cirka 1 dl. Finhakk chili - fjern eventuelt frøene for en litt mildere chilismak - og hvitløk. Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finhakk den myke kjernen. Bland chili, hvitløk, sitrongress og ingefær sammen (gjerne med en morter) med limesaft, sukker, fishsauce, koriander og mynte. Bland rekene sammen med dressingen og la dem ligge og godgjøre seg der mens du klargjør resten.
Skrell sweetien og del fruktkjøttet fra sitrusfrukten i små biter. Det skal kun være fruktkjøtt, og ingen rester av den hvite hinnen. Rens og del salaten i løse blader, del store blader i to. Del agurken på langs. Fjern den bløte kjernen og del agurken i tynne skiver. Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler, eller riv dem.
Skrell og finsnitt rødløken. Bland sammen reker og all dressingen, sitruskjøttet, agurk, gulrøtter rødløk og peanøtter. Legg salatbladene som en hestesko på et passende fat. Fordel rekesalaten over salatbladene. Dryss til slutt over sprøstekt løk, koriander og mynte. Topp med noen striper chilimajones hvis ønskelig.
Bon appetit!
Press limen til dressingen, det skal bli cirka 1 dl. Finhakk chili - fjern eventuelt frøene for en litt mildere chilismak - og hvitløk. Fjern de ytterste harde bladene på sitrongresset og finhakk den myke kjernen. Bland chili, hvitløk, sitrongress og ingefær sammen (gjerne med en morter) med limesaft, sukker, fishsauce, koriander og mynte. Bland rekene sammen med dressingen og la dem ligge og godgjøre seg der mens du klargjør resten.
Skrell sweetien og del fruktkjøttet fra sitrusfrukten i små biter. Det skal kun være fruktkjøtt, og ingen rester av den hvite hinnen. Rens og del salaten i løse blader, del store blader i to. Del agurken på langs. Fjern den bløte kjernen og del agurken i tynne skiver. Skrell og skjær gulrøttene i tynne strimler, eller riv dem.
Skrell og finsnitt rødløken. Bland sammen reker og all dressingen, sitruskjøttet, agurk, gulrøtter rødløk og peanøtter. Legg salatbladene som en hestesko på et passende fat. Fordel rekesalaten over salatbladene. Dryss til slutt over sprøstekt løk, koriander og mynte. Topp med noen striper chilimajones hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto