rask

Couscous-salat med kikerter, fetaost, avokado og dressing

30 min

Denne salaten med nordafrikanske smaker er proppfull av godsaker som fetaost og avokado og holder lenge på metthetsfølelsen. 
Tips: Couscous kan erstattes med bulgur, quinoa eller byggryn. Salaten kan i tillegg toppes med ovnsbakte søtpoteter (i biter eller kløfter) eller gulrøtter.
Det kan forsterkes ytterligere hvis du smaker dressingen til med et lite dryss kanel og knuste korianderfrø i tillegg til spisskummen. Pistasj kan byttes ut med hakkede mandler eller ristede gresskarkjerner hvis ønskelig. Granateplekjernene kan byttes ut med eller få selskap av tørkede aprikoser i små biter eller en håndfull rosiner.

1153 har lagret denne
Couscous-salat med fetaost og avokado

Denne salaten med nordafrikanske smaker er proppfull av godsaker som fetaost og avokado og holder lenge på metthetsfølelsen. 
Tips: Couscous kan erstattes med bulgur, quinoa eller byggryn. Salaten kan i tillegg toppes med ovnsbakte søtpoteter (i biter eller kløfter) eller gulrøtter.
Det kan forsterkes ytterligere hvis du smaker dressingen til med et lite dryss kanel og knuste korianderfrø i tillegg til spisskummen. Pistasj kan byttes ut med hakkede mandler eller ristede gresskarkjerner hvis ønskelig. Granateplekjernene kan byttes ut med eller få selskap av tørkede aprikoser i små biter eller en håndfull rosiner.

1153 har lagret denne

Ingredienser

2
porsjoner
  • 2.5 dl couscous
  • 100 g kikerter, kokte
  • 0.5 stk granateple
  • 2 - 4 ss pistasjnøtter, hakkede
  • 50 g blandet salat, f.eks babysalatmiks eller babyspinat
  • 80 g fetaost, gjerne myk og kremet
  • 1 stk avokado
  • 2 ss mynte, hakket

Dressing

  • 0.5 stk appelsin, saften
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 2 ts honning, flytende
  • 0.5 dl olivenolje, mild, evt. rapsolje
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 klype spisskummen
  • salt og kvernet pepper
  • friske urter, til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2.5 dl couscous
  • 100 g kikerter, kokte
  • 0.5 stk granateple
  • 2 - 4 ss pistasjnøtter, hakkede
  • 50 g blandet salat, f.eks babysalatmiks eller babyspinat
  • 80 g fetaost, gjerne myk og kremet
  • 1 stk avokado
  • 2 ss mynte, hakket

Dressing

  • 0.5 stk appelsin, saften
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 2 ts honning, flytende
  • 0.5 dl olivenolje, mild, evt. rapsolje
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 klype spisskummen
  • salt og kvernet pepper
  • friske urter, til pynt (kan sløyfes)
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og kvernet pepper.
Bland sammen couscous, kikerter, granateplekjerner, pistasj, salatblader og halvparten av dressingen.
Fordel det på to tallerkener og topp med smuldret fetaost og avokado i skiver. Drypp over resten av dressingen og pynt 
med ekstra urter eller spirer.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak til med salt og kvernet pepper.
Bland sammen couscous, kikerter, granateplekjerner, pistasj, salatblader og halvparten av dressingen.
Fordel det på to tallerkener og topp med smuldret fetaost og avokado i skiver. Drypp over resten av dressingen og pynt 
med ekstra urter eller spirer.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?