Couscous-salat med kikerter, fetaost, avokado og dressing
Denne salaten med nordafrikanske smaker er proppfull av godsaker som fetaost og avokado og holder lenge på metthetsfølelsen.
Tips: Couscous kan erstattes med bulgur, quinoa eller byggryn. Salaten kan i tillegg toppes med ovnsbakte søtpoteter (i biter eller kløfter) eller gulrøtter.
Det kan forsterkes ytterligere hvis du smaker dressingen til med et lite dryss kanel og knuste korianderfrø i tillegg til spisskummen. Pistasj kan byttes ut med hakkede mandler eller ristede gresskarkjerner hvis ønskelig. Granateplekjernene kan byttes ut med eller få selskap av tørkede aprikoser i små biter eller en håndfull rosiner.
Denne salaten med nordafrikanske smaker er proppfull av godsaker som fetaost og avokado og holder lenge på metthetsfølelsen.
Tips: Couscous kan erstattes med bulgur, quinoa eller byggryn. Salaten kan i tillegg toppes med ovnsbakte søtpoteter (i biter eller kløfter) eller gulrøtter.
Det kan forsterkes ytterligere hvis du smaker dressingen til med et lite dryss kanel og knuste korianderfrø i tillegg til spisskummen. Pistasj kan byttes ut med hakkede mandler eller ristede gresskarkjerner hvis ønskelig. Granateplekjernene kan byttes ut med eller få selskap av tørkede aprikoser i små biter eller en håndfull rosiner.
Ingredienser
- 2.5 dl couscous
- 100 g kikerter, kokte
- 0.5 stk granateple
- 2 - 4 ss pistasjnøtter, hakkede
- 50 g blandet salat, f.eks babysalatmiks eller babyspinat
- 80 g fetaost, gjerne myk og kremet
- 1 stk avokado
- 2 ss mynte, hakket
Dressing
- 0.5 stk appelsin, saften
- 0.5 stk sitron, saften
- 2 ts honning, flytende
- 0.5 dl olivenolje, mild, evt. rapsolje
- 0.5 dl persille, hakket
- 1 klype spisskummen
- salt og kvernet pepper
- friske urter, til pynt (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- 2.5 dl couscous
- 100 g kikerter, kokte
- 0.5 stk granateple
- 2 - 4 ss pistasjnøtter, hakkede
- 50 g blandet salat, f.eks babysalatmiks eller babyspinat
- 80 g fetaost, gjerne myk og kremet
- 1 stk avokado
- 2 ss mynte, hakket
Dressing
- 0.5 stk appelsin, saften
- 0.5 stk sitron, saften
- 2 ts honning, flytende
- 0.5 dl olivenolje, mild, evt. rapsolje
- 0.5 dl persille, hakket
- 1 klype spisskummen
- salt og kvernet pepper
- friske urter, til pynt (kan sløyfes)
med ekstra urter eller spirer.

Bon appetit!
med ekstra urter eller spirer.
Lag deg en gratis konto