Rødkålsalat med klementiner, rosenkål og dressing
Rødkålsalat med klementiner og rosenkål pynter opp julebordet, og bidrar også med friskhet og sødme som kler for eksempel mektig pinnekjøtt aldeles utmerket. For en ekstra sprø salat bør rødkålsalaten serveres med det samme, etter at dressingen er blandet med rødkålen vil rødkålen bli mykere etter hvert. Rødkålsalat kan også serveres til kalkun eller ribbe.
Rødkålsalat med klementiner og rosenkål pynter opp julebordet, og bidrar også med friskhet og sødme som kler for eksempel mektig pinnekjøtt aldeles utmerket. For en ekstra sprø salat bør rødkålsalaten serveres med det samme, etter at dressingen er blandet med rødkålen vil rødkålen bli mykere etter hvert. Rødkålsalat kan også serveres til kalkun eller ribbe.
- 0.5 stk rødkål
- 200 g rosenkål
- 4 - 6 stk klementin
- spirer, eller karse, kan sløyfes
- friske urter, til pynt
Granatepledressing
- 1 stk granateple
- 1 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
- 1 ss honning, flytende
- 5 ss olivenolje
- 1 ss mynte, frisk og hakket
- 1 ss persille, frisk og hakket
- salt og kvernet pepper
- olivenolje
- 0.5 stk rødkål
- 200 g rosenkål
- 4 - 6 stk klementin
- spirer, eller karse, kan sløyfes
- friske urter, til pynt
Granatepledressing
- 1 stk granateple
- 1 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
- 1 ss honning, flytende
- 5 ss olivenolje
- 1 ss mynte, frisk og hakket
- 1 ss persille, frisk og hakket
- salt og kvernet pepper
- olivenolje
Granatepledressing
Rødkålsalat
