rask

Som tam: Grønn papayasalat

25 min

Det aller meste av smaken i denne salaten kommer fra dressingen, så her er det viktig å finne den riktige balansen mellom sterkt, søt, salt og syrlig. Små rød chili er ofte litt skarpere enn den «vanlige» røde chilien vi kjenner best. Chilimengden kan varieres etter eget ønske. Og husk også at hvis du fjerner frøene så fjerner du samtidig litt av heten.

96 har lagret denne
Som tam: Grønn papayasalat

Det aller meste av smaken i denne salaten kommer fra dressingen, så her er det viktig å finne den riktige balansen mellom sterkt, søt, salt og syrlig. Små rød chili er ofte litt skarpere enn den «vanlige» røde chilien vi kjenner best. Chilimengden kan varieres etter eget ønske. Og husk også at hvis du fjerner frøene så fjerner du samtidig litt av heten.

96 har lagret denne
2
porsjoner
  • 2 stk rød chili, små, eventuelt 1 "vanlig" rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 ts rekepaste
  • 1.5 ss fish sauce
  • 30 g palmesukker, evt. vanlig sukker
  • 2 stk lime
  • 30 g aspargesbønner, eller long beans
  • 3 dl grønn papaya, skrelt og revet
  • 6 stk cherrytomater, delt i to
  • 2 ss peanøtter, hakkede, helst usaltede
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk rød chili, små, eventuelt 1 "vanlig" rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 ts rekepaste
  • 1.5 ss fish sauce
  • 30 g palmesukker, evt. vanlig sukker
  • 2 stk lime
  • 30 g aspargesbønner, eller long beans
  • 3 dl grønn papaya, skrelt og revet
  • 6 stk cherrytomater, delt i to
  • 2 ss peanøtter, hakkede, helst usaltede
Rens chilien for frø hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili og knus det godt sammen i en morter. Tilsett rekepasta, fiskesaus, sukker og saften fra 1,5 lime. Skjær resten av limen i båter. Rens og skjær aspargesbønnene i 2 cm lange biter. Knus limebåtene og bønnene lett sammen med dressingen. Skrell papaya og riv eller skjær den i tynne strimler (ikke bruk den innerste myke kjernen). Ha den strimlede papayaen over i morteren og «bank» dressingen inn i papayaen. Juster smaken hvis nødvendig. Tilsett delte cherrytomater og peanøtter og «bank» det også inn i salaten. Ha alt over på en tallerken, pass på at du får med all dressingen og dryss over litt ekstra peanøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Rens chilien for frø hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili og knus det godt sammen i en morter. Tilsett rekepasta, fiskesaus, sukker og saften fra 1,5 lime. Skjær resten av limen i båter. Rens og skjær aspargesbønnene i 2 cm lange biter. Knus limebåtene og bønnene lett sammen med dressingen. Skrell papaya og riv eller skjær den i tynne strimler (ikke bruk den innerste myke kjernen). Ha den strimlede papayaen over i morteren og «bank» dressingen inn i papayaen. Juster smaken hvis nødvendig. Tilsett delte cherrytomater og peanøtter og «bank» det også inn i salaten. Ha alt over på en tallerken, pass på at du får med all dressingen og dryss over litt ekstra peanøtter.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?