Som tam: Grønn papayasalat
Det aller meste av smaken i denne salaten kommer fra dressingen, så her er det viktig å finne den riktige balansen mellom sterkt, søt, salt og syrlig. Små rød chili er ofte litt skarpere enn den «vanlige» røde chilien vi kjenner best. Chilimengden kan varieres etter eget ønske. Og husk også at hvis du fjerner frøene så fjerner du samtidig litt av heten.
Det aller meste av smaken i denne salaten kommer fra dressingen, så her er det viktig å finne den riktige balansen mellom sterkt, søt, salt og syrlig. Små rød chili er ofte litt skarpere enn den «vanlige» røde chilien vi kjenner best. Chilimengden kan varieres etter eget ønske. Og husk også at hvis du fjerner frøene så fjerner du samtidig litt av heten.
- 2 stk rød chili, små, eventuelt 1 "vanlig" rød chili
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 ts rekepaste
- 1.5 ss fish sauce
- 30 g palmesukker, evt. vanlig sukker
- 2 stk lime
- 30 g aspargesbønner, eller long beans
- 3 dl grønn papaya, skrelt og revet
- 6 stk cherrytomater, delt i to
- 2 ss peanøtter, hakkede, helst usaltede
- 2 stk rød chili, små, eventuelt 1 "vanlig" rød chili
- 1 fedd hvitløk
- 0.5 ts rekepaste
- 1.5 ss fish sauce
- 30 g palmesukker, evt. vanlig sukker
- 2 stk lime
- 30 g aspargesbønner, eller long beans
- 3 dl grønn papaya, skrelt og revet
- 6 stk cherrytomater, delt i to
- 2 ss peanøtter, hakkede, helst usaltede
