Til hovedinnhold

Lun salat med chevre og nøtter

1 h 30 min

Dette er en høstsalat som både smaker og ser fantastisk ut. Det visuelle er viktig når vi spiser, og det er garantert fristende å spise en rett med så flotte farger. 
Bakte beter gir en god sødme i salaten og smaker utrolig godt med chevre og honningglaserte peanøtter. Server gjerne godt brød til. 

Lagret av 446 brukere
Lun salat med chevre og nøtter

Dette er en høstsalat som både smaker og ser fantastisk ut. Det visuelle er viktig når vi spiser, og det er garantert fristende å spise en rett med så flotte farger. 
Bakte beter gir en god sødme i salaten og smaker utrolig godt med chevre og honningglaserte peanøtter. Server gjerne godt brød til. 

Lagret av 446 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk rødbeter, evt. også gulbeter
  • 400 g rosenkål
  • 500 g søtpotet
  • 1 stk brokkoli
  • 70 g ruccola
  • 100 g peanøtter, usaltet
  • 2 ts honning
  • 130 g chevre
  • olivenolje extra virgin
  • havsalt
  • pepper
  • smør, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk rødbeter, evt. også gulbeter
  • 400 g rosenkål
  • 500 g søtpotet
  • 1 stk brokkoli
  • 70 g ruccola
  • 100 g peanøtter, usaltet
  • 2 ts honning
  • 130 g chevre
  • olivenolje extra virgin
  • havsalt
  • pepper
  • smør, til steking
Sett ovnen på 200 grader. Putt betene og søtpotetene i aluminiumsfolie, legg de i en ildfast form og bak de i ovnen til de er møre, cirka 1 time. Har du stor søtpotet kan du gjerne dele den i to. Hvor lenge beter og søtpotet trenger i ovnen vil variere ut ifra størrelse og stekeovnen din.
Rens rosenkål og del de i to. Del brokkoli i buketter. Rens og skyld ruccola.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Legg oppi brokkolien og gi den et oppkok. Ta kjelen bort fra plata og la brokkolien trekke et par minutter. Hell av vannet.
Stek rosenkål i en panne med smør til de er møre og fått en gylden overflate.
Varm peanøtter i en stekepanne til de begynner å bli gyldne. Tilsett honning, rør godt sammen og ta av plata. Dryss over litt havsalt. La nøttene avkjøles.
Når betene og søtpotene er møre skjærer du de i passe store biter og legger de i en bolle. Bland inn brokkoli, ruccola og rosenkål. Smulre i chevre og tilsett nøttene. Bland godt sammen. Dryss over litt havsalt og litt pepper. Hell over litt extra virgin olivenolje og server.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 200 grader. Putt betene og søtpotetene i aluminiumsfolie, legg de i en ildfast form og bak de i ovnen til de er møre, cirka 1 time. Har du stor søtpotet kan du gjerne dele den i to. Hvor lenge beter og søtpotet trenger i ovnen vil variere ut ifra størrelse og stekeovnen din.
Rens rosenkål og del de i to. Del brokkoli i buketter. Rens og skyld ruccola.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Legg oppi brokkolien og gi den et oppkok. Ta kjelen bort fra plata og la brokkolien trekke et par minutter. Hell av vannet.
Stek rosenkål i en panne med smør til de er møre og fått en gylden overflate.
Varm peanøtter i en stekepanne til de begynner å bli gyldne. Tilsett honning, rør godt sammen og ta av plata. Dryss over litt havsalt. La nøttene avkjøles.
Når betene og søtpotene er møre skjærer du de i passe store biter og legger de i en bolle. Bland inn brokkoli, ruccola og rosenkål. Smulre i chevre og tilsett nøttene. Bland godt sammen. Dryss over litt havsalt og litt pepper. Hell over litt extra virgin olivenolje og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?