Dette er en høstsalat som både smaker og ser fantastisk ut. Det visuelle er viktig når vi spiser, og det er garantert fristende å spise en rett med så flotte farger. Bakte beter gir en god sødme i salaten og smaker utrolig godt med chevre og honningglaserte peanøtter. Server gjerne godt brød til.
Dette er en høstsalat som både smaker og ser fantastisk ut. Det visuelle er viktig når vi spiser, og det er garantert fristende å spise en rett med så flotte farger. Bakte beter gir en god sødme i salaten og smaker utrolig godt med chevre og honningglaserte peanøtter. Server gjerne godt brød til.
Sett ovnen på 200 grader. Putt betene og søtpotetene i aluminiumsfolie, legg de i en ildfast form og bak de i ovnen til de er møre, cirka 1 time. Har du stor søtpotet kan du gjerne dele den i to. Hvor lenge beter og søtpotet trenger i ovnen vil variere ut ifra størrelse og stekeovnen din.
Rens rosenkål og del de i to. Del brokkoli i buketter. Rens og skyld ruccola.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Legg oppi brokkolien og gi den et oppkok. Ta kjelen bort fra plata og la brokkolien trekke et par minutter. Hell av vannet.
Stek rosenkål i en panne med smør til de er møre og fått en gylden overflate.
Varm peanøtter i en stekepanne til de begynner å bli gyldne. Tilsett honning, rør godt sammen og ta av plata. Dryss over litt havsalt. La nøttene avkjøles.
Når betene og søtpotene er møre skjærer du de i passe store biter og legger de i en bolle. Bland inn brokkoli, ruccola og rosenkål. Smulre i chevre og tilsett nøttene. Bland godt sammen. Dryss over litt havsalt og litt pepper. Hell over litt extra virgin olivenolje og server.
Bon appetit!
Sett ovnen på 200 grader. Putt betene og søtpotetene i aluminiumsfolie, legg de i en ildfast form og bak de i ovnen til de er møre, cirka 1 time. Har du stor søtpotet kan du gjerne dele den i to. Hvor lenge beter og søtpotet trenger i ovnen vil variere ut ifra størrelse og stekeovnen din.
Rens rosenkål og del de i to. Del brokkoli i buketter. Rens og skyld ruccola.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Legg oppi brokkolien og gi den et oppkok. Ta kjelen bort fra plata og la brokkolien trekke et par minutter. Hell av vannet.
Stek rosenkål i en panne med smør til de er møre og fått en gylden overflate.
Varm peanøtter i en stekepanne til de begynner å bli gyldne. Tilsett honning, rør godt sammen og ta av plata. Dryss over litt havsalt. La nøttene avkjøles.
Når betene og søtpotene er møre skjærer du de i passe store biter og legger de i en bolle. Bland inn brokkoli, ruccola og rosenkål. Smulre i chevre og tilsett nøttene. Bland godt sammen. Dryss over litt havsalt og litt pepper. Hell over litt extra virgin olivenolje og server.