Til hovedinnhold

«Gresk» salat med kylling og hummus

25 min

En deilig gresk salat - med en vri! Denne serveres med hummus, grillet kylling, avokado og spirer. Lekkert og sunt.

Lagret av 1275 brukere
«Gresk» salat med kylling og hummus

En deilig gresk salat - med en vri! Denne serveres med hummus, grillet kylling, avokado og spirer. Lekkert og sunt.

Lagret av 1275 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stk hjertesalat
  • 0.5 stk agurk
  • 200 g tomat, gode
  • 150 g fetaost
  • 2 dl hummus
  • 150 g kikerter
  • 1 stk avokado
  • 2 stk kyllingbryst, grillede
  • spirer
  • friske urter, basilikum, persille, oregano
  • chiliflak
  • syltet rødløk, se egen oppskrift
  • oliven, uten stein
  • olivenolje
  • rødvinseddik, evt. balsamico
  • salt
  • pepper, kvernet

Syltet rødløk

  • 2 stk rødløk
  • 1 dl eplesidereddik, eller 7% eddik
  • 2 dl sukker
  • 2.5 dl vann
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk hjertesalat
  • 0.5 stk agurk
  • 200 g tomat, gode
  • 150 g fetaost
  • 2 dl hummus
  • 150 g kikerter
  • 1 stk avokado
  • 2 stk kyllingbryst, grillede
  • spirer
  • friske urter, basilikum, persille, oregano
  • chiliflak
  • syltet rødløk, se egen oppskrift
  • oliven, uten stein
  • olivenolje
  • rødvinseddik, evt. balsamico
  • salt
  • pepper, kvernet

Syltet rødløk

  • 2 stk rødløk
  • 1 dl eplesidereddik, eller 7% eddik
  • 2 dl sukker
  • 2.5 dl vann
  • 1 klype salt
Vask og rens salaten og skjær den i grove strimler. Skjær agurk og tomater i jevne små biter. Rens avokadoen og skjær den i terninger eller tynne skiver. Skjær kyllingbrystene i tynne skiver eller terninger.
Fordel salat, agurk og tomat i fire boller eller bokser. Drypp over litt god olivenolje og noen dråper eddik. Krydre lett med salt og kvernet pepper. Topp med smuldret fetaost, hummus, kikerter, avokado og kylling. Avslutt med spirer, urter, oliven og syltet rødløk. Drypp over litt ekstra olje og en liten klype chiliflak.
Syltet rødløk: Rens og skjær løken i tynne skiver. Ha løken over på et passende sylteglass. Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Tilsett en god klype salt og hell den varme syltelaken over løken (løken skal være dekket av lake). Sett på lokket og la løken stå i romtemperatur til avkjøling. Løken kan brukes straks den er avkjølt, men blir enda bedre hvis den kan få stå natten over. Oppbevares kjølig.
Syltet rødløk: Rens og skjær løken i tynne skiver. Ha løken over på et passende sylteglass. Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Tilsett en god klype salt og hell den varme syltelaken over løken (løken skal være dekket av lake). Sett på lokket og la løken stå i romtemperatur til avkjøling. Løken kan brukes straks den er avkjølt, men blir enda bedre hvis den kan få stå natten over. Oppbevares kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og rens salaten og skjær den i grove strimler. Skjær agurk og tomater i jevne små biter. Rens avokadoen og skjær den i terninger eller tynne skiver. Skjær kyllingbrystene i tynne skiver eller terninger.
Fordel salat, agurk og tomat i fire boller eller bokser. Drypp over litt god olivenolje og noen dråper eddik. Krydre lett med salt og kvernet pepper. Topp med smuldret fetaost, hummus, kikerter, avokado og kylling. Avslutt med spirer, urter, oliven og syltet rødløk. Drypp over litt ekstra olje og en liten klype chiliflak.
Syltet rødløk: Rens og skjær løken i tynne skiver. Ha løken over på et passende sylteglass. Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Tilsett en god klype salt og hell den varme syltelaken over løken (løken skal være dekket av lake). Sett på lokket og la løken stå i romtemperatur til avkjøling. Løken kan brukes straks den er avkjølt, men blir enda bedre hvis den kan få stå natten over. Oppbevares kjølig.
Syltet rødløk: Rens og skjær løken i tynne skiver. Ha løken over på et passende sylteglass. Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Tilsett en god klype salt og hell den varme syltelaken over løken (løken skal være dekket av lake). Sett på lokket og la løken stå i romtemperatur til avkjøling. Løken kan brukes straks den er avkjølt, men blir enda bedre hvis den kan få stå natten over. Oppbevares kjølig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?