rask

«Gresk» salat med kylling og hummus

25 min

En deilig gresk salat med kylling og en liten vri! Denne serveres med grillet kylling, hummus, avokado og spirer. En mettende salat som er både lekker og sunn og proppfull av gode smaker.

Kyllingbrystene krydrer du etter smak og ønske og steker i pannen, eller legger på grillen. Vil du lage hummus selv, så finner du oppskriften på hjemmelaget hummus her!

1876 har lagret denne
En bolle med salat, grillet kyllingbryst, tomat, agurk, hummus, avokado, kikerter, fetaost, spirer, syltet rødløk og hummus
Foto: Sara Johannessen Meek

En deilig gresk salat med kylling og en liten vri! Denne serveres med grillet kylling, hummus, avokado og spirer. En mettende salat som er både lekker og sunn og proppfull av gode smaker.

Kyllingbrystene krydrer du etter smak og ønske og steker i pannen, eller legger på grillen. Vil du lage hummus selv, så finner du oppskriften på hjemmelaget hummus her!

1876 har lagret denne
4
porsjoner
  • 2 stk hjertesalat
  • 0.5 stk agurk
  • 200 g tomat, gode
  • 150 g fetaost
  • 2 dl hummus
  • 150 g kikerter
  • 1 stk avokado
  • 2 stk kyllingbryst, grillede
  • spirer
  • friske urter, basilikum, persille, oregano
  • chiliflak
  • syltet rødløk, se egen oppskrift
  • oliven, uten stein
  • olivenolje
  • rødvinseddik, evt. balsamico
  • salt
  • pepper, kvernet

Syltet rødløk

  • 2 stk rødløk
  • 1 dl eplesidereddik, eller 7% eddik
  • 2 dl sukker
  • 2.5 dl vann
  • 1 klype salt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk hjertesalat
  • 0.5 stk agurk
  • 200 g tomat, gode
  • 150 g fetaost
  • 2 dl hummus
  • 150 g kikerter
  • 1 stk avokado
  • 2 stk kyllingbryst, grillede
  • spirer
  • friske urter, basilikum, persille, oregano
  • chiliflak
  • syltet rødløk, se egen oppskrift
  • oliven, uten stein
  • olivenolje
  • rødvinseddik, evt. balsamico
  • salt
  • pepper, kvernet

Syltet rødløk

  • 2 stk rødløk
  • 1 dl eplesidereddik, eller 7% eddik
  • 2 dl sukker
  • 2.5 dl vann
  • 1 klype salt
Vask og rens salaten og skjær den i grove strimler. Skjær agurk og tomater i jevne små biter. Rens avokadoen og skjær den i terninger eller tynne skiver.
Skjær de grillede kyllingbrystene i tynne skiver eller terninger.
Fordel salat, agurk og tomat i fire boller eller bokser. Drypp over litt god olivenolje og noen dråper eddik. Krydre lett med salt og kvernet pepper.
Topp med smuldret fetaost, hummus, kikerter, avokado og kylling. Avslutt med spirer, urter, oliven og syltet rødløk. Drypp over litt ekstra olje og en liten klype chiliflak.
Topp med smuldret fetaost, hummus, kikerter, avokado og kylling. Avslutt med spirer, urter, oliven og syltet rødløk. Drypp over litt ekstra olje og en liten klype chiliflak.

Syltet rødløk

Rens og skjær løken i tynne skiver. Ha løken over på et passende sylteglass.
Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Tilsett en god klype salt.
Hell den varme syltelaken over løken (løken skal være dekket av lake). Sett på lokket og la løken stå i romtemperatur til avkjøling. Løken kan brukes straks den er avkjølt, men blir enda bedre hvis den kan få stå natten over. Oppbevares kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og rens salaten og skjær den i grove strimler. Skjær agurk og tomater i jevne små biter. Rens avokadoen og skjær den i terninger eller tynne skiver.
Skjær de grillede kyllingbrystene i tynne skiver eller terninger.
Fordel salat, agurk og tomat i fire boller eller bokser. Drypp over litt god olivenolje og noen dråper eddik. Krydre lett med salt og kvernet pepper.
Topp med smuldret fetaost, hummus, kikerter, avokado og kylling. Avslutt med spirer, urter, oliven og syltet rødløk. Drypp over litt ekstra olje og en liten klype chiliflak.
Topp med smuldret fetaost, hummus, kikerter, avokado og kylling. Avslutt med spirer, urter, oliven og syltet rødløk. Drypp over litt ekstra olje og en liten klype chiliflak.

Syltet rødløk

Rens og skjær løken i tynne skiver. Ha løken over på et passende sylteglass.
Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle. La det småkoke til alt sukkeret er oppløst. Tilsett en god klype salt.
Hell den varme syltelaken over løken (løken skal være dekket av lake). Sett på lokket og la løken stå i romtemperatur til avkjøling. Løken kan brukes straks den er avkjølt, men blir enda bedre hvis den kan få stå natten over. Oppbevares kjølig.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?