Til hovedinnhold

Grillet salat med fersken, kylling, fetaost, ingefær og honning

45 min

Grillet salat smaker helt nydelig, og med en frisk ingefærdressing blir dette garantert en ny grillfavoritt.

Lagret av 436 brukere
Grillet salat med fersken, kylling, fetaost, ingefær og honning

Grillet salat smaker helt nydelig, og med en frisk ingefærdressing blir dette garantert en ny grillfavoritt.

Lagret av 436 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 6 stk kyllinglår, store, utbenede og helst med skinn
  • 2 stk hjertesalat
  • 4 stk fersken, eller nektariner
  • 100 g fetaost
  • 0.5 stk granateple
  • basilikum

Ingefærdressing

  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1.5 ss ingefær, finrevet
  • 2 ss honning, flytende
  • 1 ss soyasaus
  • 1 stk lime
  • 1 ts sesamolje
  • 5 ss olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stk kyllinglår, store, utbenede og helst med skinn
  • 2 stk hjertesalat
  • 4 stk fersken, eller nektariner
  • 100 g fetaost
  • 0.5 stk granateple
  • basilikum

Ingefærdressing

  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1.5 ss ingefær, finrevet
  • 2 ss honning, flytende
  • 1 ss soyasaus
  • 1 stk lime
  • 1 ts sesamolje
  • 5 ss olivenolje
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen, eller rist alt godt sammen på et lite glass med tett lokk. Gni kyllinglårene inn med 3 ss av dressingen. Har du tid kan kyllingen gjerne få marinere et par timer eller mer. Krydre med salt og kvernet pepper, og grill lårene over høy varme i cirka 10 minutter. Snu ofte slik at lårene blir jevnt grillet og skinnet ikke blir brent. Pensle lårene med litt mer dressing og la dem ettersteke i 2-3 minutter på en kjøligere del av grillen.
Del ferskenene i to og fjern steinen.  Pensle litt olje på snittflaten og grill ferskenene med snittflaten ned på varm grill til de mykner, 2-3 minutter.
Del hjertesalaten i fire båter. Drypp over litt olje og grill salaten raskt over høy varme.
Legg salat og nektariner over på et fat. Topp med kyllinglår delt i grove biter, granateplekjerner og smuldret fetaost. Drypp over resten av dressingen og dryss over basilikumblader.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen alle ingrediensene til dressingen, eller rist alt godt sammen på et lite glass med tett lokk. Gni kyllinglårene inn med 3 ss av dressingen. Har du tid kan kyllingen gjerne få marinere et par timer eller mer. Krydre med salt og kvernet pepper, og grill lårene over høy varme i cirka 10 minutter. Snu ofte slik at lårene blir jevnt grillet og skinnet ikke blir brent. Pensle lårene med litt mer dressing og la dem ettersteke i 2-3 minutter på en kjøligere del av grillen.
Del ferskenene i to og fjern steinen.  Pensle litt olje på snittflaten og grill ferskenene med snittflaten ned på varm grill til de mykner, 2-3 minutter.
Del hjertesalaten i fire båter. Drypp over litt olje og grill salaten raskt over høy varme.
Legg salat og nektariner over på et fat. Topp med kyllinglår delt i grove biter, granateplekjerner og smuldret fetaost. Drypp over resten av dressingen og dryss over basilikumblader.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?