rask
vegetar
Klementinsalat med rødløk, granateple og spinat
15 min
Deilige julesalater til matbordet hører med. Prøv deg på denne sunne og friske klementinsalaten med rødløk, granateple og spinat.
Lagret av 258 brukere
Deilige julesalater til matbordet hører med. Prøv deg på denne sunne og friske klementinsalaten med rødløk, granateple og spinat.
Lagret av 258 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 6 stk klementin
- 1 stk rødløk
- 0.5 stk granateple, kjerner
- 80 g babyspinat
- basilikumblader, kan sløyfes
Dressing
- 1 ss sitronsaft
- 3 ss olivenolje
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 6 stk klementin
- 1 stk rødløk
- 0.5 stk granateple, kjerner
- 80 g babyspinat
- basilikumblader, kan sløyfes
Dressing
- 1 ss sitronsaft
- 3 ss olivenolje
- salt og kvernet pepper
Skrell klementinene og skjær dem i tynne skiver. Skrell og finsnitt rødløken. Rens granateplet.
Visp sammen sitronsaft og olivenoljeolje og smak dressingen til med salt og pepper.
Vend spinaten sammen med halvparten av dressingen. Legg klementinskiver, rødløk, granateplekjerner og spinat pent på et fat.
Drypp over resten av dressingen og dryss over en håndfull basilikumblader og en klype flaksalt.

Bon appetit!
Skrell klementinene og skjær dem i tynne skiver. Skrell og finsnitt rødløken. Rens granateplet.
Visp sammen sitronsaft og olivenoljeolje og smak dressingen til med salt og pepper.
Vend spinaten sammen med halvparten av dressingen. Legg klementinskiver, rødløk, granateplekjerner og spinat pent på et fat.
Drypp over resten av dressingen og dryss over en håndfull basilikumblader og en klype flaksalt.