rask

Rosenkålsalat

30 min

Rå rosenkålsalat med rosiner, bacon, nøtter og granateplekjerner er topp tilbehør til kylling eller juleskinke.

198 har lagret denne
Rosenkålsalat

Rå rosenkålsalat med rosiner, bacon, nøtter og granateplekjerner er topp tilbehør til kylling eller juleskinke.

198 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g rosenkål, gjerne grønn og lilla
  • 1 dl majones
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 - 2 ss sukker
  • 1 - 2 ss eplesidereddik, eller sitronsaft
  • 100 g bacon, skåret i biter og sprøstekt
  • 1 stk rødløk, finsnittet
  • 50 g hasselnøtter, grovhakkede og ristede
  • 1 dl rosiner, gjerne mørke og lyse
  • 0.5 stk granateple
  • friske urter, hakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g rosenkål, gjerne grønn og lilla
  • 1 dl majones
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1 - 2 ss sukker
  • 1 - 2 ss eplesidereddik, eller sitronsaft
  • 100 g bacon, skåret i biter og sprøstekt
  • 1 stk rødløk, finsnittet
  • 50 g hasselnøtter, grovhakkede og ristede
  • 1 dl rosiner, gjerne mørke og lyse
  • 0.5 stk granateple
  • friske urter, hakkede
Rens og skjær rosenkålen i tynne skiver, jo tynnere – jo bedre.
Visp sammen majones, yoghurt, sukker og eddik.
Bland sammen rosenkål, dressing, sprøstekt bacon, granateplekjerner, rødløk, nøtter, rosiner og persille.
La gjerne salaten få stå og «sette» seg 15-20 minutter før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og skjær rosenkålen i tynne skiver, jo tynnere – jo bedre.
Visp sammen majones, yoghurt, sukker og eddik.
Bland sammen rosenkål, dressing, sprøstekt bacon, granateplekjerner, rødløk, nøtter, rosiner og persille.
La gjerne salaten få stå og «sette» seg 15-20 minutter før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?