Rødbetsalat med pistasj og feta
Selv er jeg veldig glad i råmarinerte, syltynne beteskiver. Og ja, det er det faktisk litt jobb med. Derfor har jeg nå lagt min elsk på ideen med å kjøre betene til bittesmå biter i en hurtigmikser for så å blande «rødbetgrynene» med en frisk dressing. Så mye enklere da gitt!
Hvis du lar rødbetsalaten få marinere en halvtimes tid for så å toppe den med smuldret fetaost og hakkede pistasjnøtter - da skal du ikke se bort ifra at du har fått deg en ny rødbet-favoritt du også.
Selv er jeg veldig glad i råmarinerte, syltynne beteskiver. Og ja, det er det faktisk litt jobb med. Derfor har jeg nå lagt min elsk på ideen med å kjøre betene til bittesmå biter i en hurtigmikser for så å blande «rødbetgrynene» med en frisk dressing. Så mye enklere da gitt!
Hvis du lar rødbetsalaten få marinere en halvtimes tid for så å toppe den med smuldret fetaost og hakkede pistasjnøtter - da skal du ikke se bort ifra at du har fått deg en ny rødbet-favoritt du også.
- 4 stykker rødbeter, små/mellomstore
- 2 håndfull baby leaf salat, renset
- 100 g fetaost
- 3 ss pistasjkjerner, eller hasselnøtter
- 1 dl friske urter, hakkede, dill, persille, kjørvel
- 2 ss olivenolje
- 1 ss nøtteolje
- salt og kvernet pepper
Dressing
- 1 stk sjalottløk
- 1 stk appelsin, saften
- 1 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
- 1 ss balsamicoeddik
- 2 ts honning, flytende
- 4 stykker rødbeter, små/mellomstore
- 2 håndfull baby leaf salat, renset
- 100 g fetaost
- 3 ss pistasjkjerner, eller hasselnøtter
- 1 dl friske urter, hakkede, dill, persille, kjørvel
- 2 ss olivenolje
- 1 ss nøtteolje
- salt og kvernet pepper
Dressing
- 1 stk sjalottløk
- 1 stk appelsin, saften
- 1 ss rødvinseddik, eller sherryeddik
- 1 ss balsamicoeddik
- 2 ts honning, flytende
