Italiensk pastasalat

60 min

Pastasalat med squash og tomater gir smak av Italia. Mia Frogner fra bloggen GreenBonanza står bak denne pastasalaten med hjemmelaget italiensk dressing. Grønnsaker som squash og tomat får en helt egen smak av en runde i ovnen.

Salaten toppes med noe som Mia kaller «Not Parmesan», også kjent som veganparmesan. Den kan du enkelt lage selv ved å finmale cashewnøtter, næringsgjær, hvitløkspulver og salt – og du har et vegansk alternativ til vanlig parmesan.
Oppskrift: Mia Frogner / GreenBonanza.com

618 har lagret denne
Enkel pastasalat med squash og tomater
Foto: Mia Frogner / GreenBonanza.com

Pastasalat med squash og tomater gir smak av Italia. Mia Frogner fra bloggen GreenBonanza står bak denne pastasalaten med hjemmelaget italiensk dressing. Grønnsaker som squash og tomat får en helt egen smak av en runde i ovnen.

Salaten toppes med noe som Mia kaller «Not Parmesan», også kjent som veganparmesan. Den kan du enkelt lage selv ved å finmale cashewnøtter, næringsgjær, hvitløkspulver og salt – og du har et vegansk alternativ til vanlig parmesan.
Oppskrift: Mia Frogner / GreenBonanza.com

618 har lagret denne
2
porsjoner
  • 200 g fullkornspasta, f.eks fusilli
  • 1 stk squash
  • 1 beger cherrytomater
  • 0.25 stk rødløk
  • 10 stykker oliven, gjerne kalamata
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss parmesan, gjerne veganparmesan, evt annen ost
  • basilikum, frisk
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss salatdressing, se oppskrift under

Italiensk dressing

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 håndfull basilikumblader, frisk
  • 0.5 ts oregano, tørr
  • 0.5 ts timian
  • 1 ts løkpulver
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts honning, eller agave
  • 0.5 ts pepper, grovkvernet
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts chiliflak
  • 0.25 dl rødvinseddik
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 stk paprika, fra glass, evt 1/2 frisk rød paprika
Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g fullkornspasta, f.eks fusilli
  • 1 stk squash
  • 1 beger cherrytomater
  • 0.25 stk rødløk
  • 10 stykker oliven, gjerne kalamata
  • 2 ss pinjekjerner
  • 2 ss parmesan, gjerne veganparmesan, evt annen ost
  • basilikum, frisk
  • olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss salatdressing, se oppskrift under

Italiensk dressing

  • 2 fedd hvitløk
  • 1 håndfull basilikumblader, frisk
  • 0.5 ts oregano, tørr
  • 0.5 ts timian
  • 1 ts løkpulver
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 ts honning, eller agave
  • 0.5 ts pepper, grovkvernet
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts chiliflak
  • 0.25 dl rødvinseddik
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 stk paprika, fra glass, evt 1/2 frisk rød paprika
Kok pasta etter anvisning på pakken, og lag italiensk dressing og eventuelt Not Parmesan. Om du lager disse selv, lag litt ekstra og ha på glass, så har du raske middager resten av uken
Lag italiensk dressing: Bland alle ingrediensene i en blender eller matmølle og kjør den glatt.
Del squashen i terninger og tomatene i to, og legg dem utover et bakebrett. Risle over litt olivenolje, salt og pepper, og sett brettet i ovnen på 200 grader. La det stå i 10-15 minutter, til grønnsakene er møre og gyldne i kantene.
Skyll pastaen raskt i kaldt vann når den er ferdigkokt, og ha den over i en bolle. Rør inn finhakket rødløk og dressing, før du vender inn squash- og tomatbitene sammen med grovhakket oliven.
Fordel over i boller før du har over litt basilikum, veganparmesan og pinjekjerner.
woman cooking

Bon appetit!

Kok pasta etter anvisning på pakken, og lag italiensk dressing og eventuelt Not Parmesan. Om du lager disse selv, lag litt ekstra og ha på glass, så har du raske middager resten av uken
Lag italiensk dressing: Bland alle ingrediensene i en blender eller matmølle og kjør den glatt.
Del squashen i terninger og tomatene i to, og legg dem utover et bakebrett. Risle over litt olivenolje, salt og pepper, og sett brettet i ovnen på 200 grader. La det stå i 10-15 minutter, til grønnsakene er møre og gyldne i kantene.
Skyll pastaen raskt i kaldt vann når den er ferdigkokt, og ha den over i en bolle. Rør inn finhakket rødløk og dressing, før du vender inn squash- og tomatbitene sammen med grovhakket oliven.
Fordel over i boller før du har over litt basilikum, veganparmesan og pinjekjerner.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?