Italiensk pastasalat
Pastasalat med squash og tomater gir smak av Italia. Mia Frogner fra bloggen GreenBonanza står bak denne pastasalaten med hjemmelaget italiensk dressing. Grønnsaker som squash og tomat får en helt egen smak av en runde i ovnen.
Salaten toppes med noe som Mia kaller «Not Parmesan», også kjent som veganparmesan. Den kan du enkelt lage selv ved å finmale cashewnøtter, næringsgjær, hvitløkspulver og salt – og du har et vegansk alternativ til vanlig parmesan.
Oppskrift: Mia Frogner / GreenBonanza.com
Pastasalat med squash og tomater gir smak av Italia. Mia Frogner fra bloggen GreenBonanza står bak denne pastasalaten med hjemmelaget italiensk dressing. Grønnsaker som squash og tomat får en helt egen smak av en runde i ovnen.
Salaten toppes med noe som Mia kaller «Not Parmesan», også kjent som veganparmesan. Den kan du enkelt lage selv ved å finmale cashewnøtter, næringsgjær, hvitløkspulver og salt – og du har et vegansk alternativ til vanlig parmesan.
Oppskrift: Mia Frogner / GreenBonanza.com
- 200 g fullkornspasta, f.eks fusilli
- 1 stk squash
- 1 beger cherrytomater
- 0.25 stk rødløk
- 10 stykker oliven, gjerne kalamata
- 2 ss pinjekjerner
- 2 ss parmesan, gjerne veganparmesan, evt annen ost
- basilikum, frisk
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
- 2 ss salatdressing, se oppskrift under
Italiensk dressing
- 2 fedd hvitløk
- 1 håndfull basilikumblader, frisk
- 0.5 ts oregano, tørr
- 0.5 ts timian
- 1 ts løkpulver
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts honning, eller agave
- 0.5 ts pepper, grovkvernet
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts chiliflak
- 0.25 dl rødvinseddik
- 0.5 dl olivenolje
- 1 stk paprika, fra glass, evt 1/2 frisk rød paprika
- 200 g fullkornspasta, f.eks fusilli
- 1 stk squash
- 1 beger cherrytomater
- 0.25 stk rødløk
- 10 stykker oliven, gjerne kalamata
- 2 ss pinjekjerner
- 2 ss parmesan, gjerne veganparmesan, evt annen ost
- basilikum, frisk
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
- 2 ss salatdressing, se oppskrift under
Italiensk dressing
- 2 fedd hvitløk
- 1 håndfull basilikumblader, frisk
- 0.5 ts oregano, tørr
- 0.5 ts timian
- 1 ts løkpulver
- 2 ts paprikapulver
- 1 ts honning, eller agave
- 0.5 ts pepper, grovkvernet
- 0.5 ts salt
- 0.5 ts chiliflak
- 0.25 dl rødvinseddik
- 0.5 dl olivenolje
- 1 stk paprika, fra glass, evt 1/2 frisk rød paprika
