Kyllingsalat med parmesandressing

45 min

En salat med masse godt i er den ultimate sommermaten. Denne kyllingsalaten med parmesandressing inneholder også jordbær, og den er derfor perfekt å lage når de norske jordbærene kommer i butikkene.

765 har lagret denne
Kyllingsalat med parmesandressing

En salat med masse godt i er den ultimate sommermaten. Denne kyllingsalaten med parmesandressing inneholder også jordbær, og den er derfor perfekt å lage når de norske jordbærene kommer i butikkene.

765 har lagret denne
2
porsjoner
  • 1 stk kyllingbryst, stort, med skinn
  • 1 ss smør, eller olje
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • 150 g småpoteter
  • 1 stk hjertesalat
  • 10 stykker jordbær
  • 1 stk fennikel
  • 1 håndfull basilikumblader

Parmesandressing

  • 1.5 dl rømme
  • 50 g parmesan
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 klype salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kyllingbryst, stort, med skinn
  • 1 ss smør, eller olje
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • 150 g småpoteter
  • 1 stk hjertesalat
  • 10 stykker jordbær
  • 1 stk fennikel
  • 1 håndfull basilikumblader

Parmesandressing

  • 1.5 dl rømme
  • 50 g parmesan
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 klype salt og kvernet pepper
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Krydre kyllingbrystet med salt og pepper på skinnsiden. Brun det i en varm panne i litt smør eller olje i et par minutter.
Legg kyllingfileten i en ildfast form og stek videre i stekeovn i 20-30 minutter. Bruk gjerne et steketermometer. Kjernetemperaturen bør være minst 68 grader når du tar det ut. La kyllingen hvile minst 10 minutter, før du kutter det i skiver.
Del potetene i to og dampkok dem i 10-15 minutter mens kyllingen steker. Sjekk med en spiss kniv om de er ferdige underveis. Skyll under iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Del salaten i strimler og jordbær i to. Kutt fennikel i syltynne strimler, gjerne med en mandolin. Finsnitt basilikumblader. Bland sammen med potetene.
Rasp parmesan og bland sammen med rømme, sitron og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Legg kyllingen over salaten og topp med dressingen!
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Krydre kyllingbrystet med salt og pepper på skinnsiden. Brun det i en varm panne i litt smør eller olje i et par minutter.
Legg kyllingfileten i en ildfast form og stek videre i stekeovn i 20-30 minutter. Bruk gjerne et steketermometer. Kjernetemperaturen bør være minst 68 grader når du tar det ut. La kyllingen hvile minst 10 minutter, før du kutter det i skiver.
Del potetene i to og dampkok dem i 10-15 minutter mens kyllingen steker. Sjekk med en spiss kniv om de er ferdige underveis. Skyll under iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
Del salaten i strimler og jordbær i to. Kutt fennikel i syltynne strimler, gjerne med en mandolin. Finsnitt basilikumblader. Bland sammen med potetene.
Rasp parmesan og bland sammen med rømme, sitron og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Legg kyllingen over salaten og topp med dressingen!

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?