rask

Asiatisk råkostsalat med papaya, lime og ingefær

25 min

Til denne asiatisk inspirerte råkostsalaten kan du også tilsette kjøtt eller fisk etter smak og behag, som for eksempel reker, strimlet kylling, roastbiff eller skinke. Ristet og knust ris i dressingen kan erstattes med 2 spiseskjeer hakkede peanøtter. Papaya kan også byttes ut med mango.

400 har lagret denne
Asiatisk råkostsalat med papaya, lime og ingefær

Til denne asiatisk inspirerte råkostsalaten kan du også tilsette kjøtt eller fisk etter smak og behag, som for eksempel reker, strimlet kylling, roastbiff eller skinke. Ristet og knust ris i dressingen kan erstattes med 2 spiseskjeer hakkede peanøtter. Papaya kan også byttes ut med mango.

400 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk papaya
  • 100 g sukkererter
  • 1 stk agurk, mellomstor
  • 1 stk rødløk, liten
  • 4 stykker reddik
  • 0.5 stk rød paprika, renset for frø og hinner
  • 1 bunt koriander
  • 1 håndfull mynte
  • 0.5 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 1 stk gulrot

Dressing

  • 2 ss Nampla fiskesaus
  • 4 ss lime, saft
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ts ingefær, revet
  • 2 ss jasminris, ukokt
  • 1 ss sesamolje
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk papaya
  • 100 g sukkererter
  • 1 stk agurk, mellomstor
  • 1 stk rødløk, liten
  • 4 stykker reddik
  • 0.5 stk rød paprika, renset for frø og hinner
  • 1 bunt koriander
  • 1 håndfull mynte
  • 0.5 stk rød chili, renset for frø og finhakket
  • 1 stk gulrot

Dressing

  • 2 ss Nampla fiskesaus
  • 4 ss lime, saft
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ts ingefær, revet
  • 2 ss jasminris, ukokt
  • 1 ss sesamolje
Rist riskornene til dressingen i en tørr og middelsvarm stekepanne til risen blir gyllenbrun.
Knus den ristede risen i en morter og visp sammen alle ingrediensene til dressingen.
Knus den ristede risen i en morter og visp sammen alle ingrediensene til dressingen.
Rens og skjær papayaen i tynne strimler.
Finsnitt sukkererter, rødløk, paprika, gulrot og slangeagurk. Lag eventuelt lange, tynne bånd av slangeagurken med hjelp av en grønnsaksskreller (unngå å bruke den bløte kjernen).
Skjær reddikene i tynne skiver. Bland alle grønnsakene i en bolle og tilsett dressing og friske urter.
Skjær reddikene i tynne skiver. Bland alle grønnsakene i en bolle og tilsett dressing og friske urter.
Bland godt og fordel salaten på tallerkener, eller ha alt på et fat.
woman cooking

Bon appetit!

Rist riskornene til dressingen i en tørr og middelsvarm stekepanne til risen blir gyllenbrun.
Knus den ristede risen i en morter og visp sammen alle ingrediensene til dressingen.
Knus den ristede risen i en morter og visp sammen alle ingrediensene til dressingen.
Rens og skjær papayaen i tynne strimler.
Finsnitt sukkererter, rødløk, paprika, gulrot og slangeagurk. Lag eventuelt lange, tynne bånd av slangeagurken med hjelp av en grønnsaksskreller (unngå å bruke den bløte kjernen).
Skjær reddikene i tynne skiver. Bland alle grønnsakene i en bolle og tilsett dressing og friske urter.
Skjær reddikene i tynne skiver. Bland alle grønnsakene i en bolle og tilsett dressing og friske urter.
Bland godt og fordel salaten på tallerkener, eller ha alt på et fat.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?