En av mine absolutte salatfavoritter er knasende sprø thaisalat. Med en superfrisk dressing laget med lime, chili og hvitløk. Denne gangen har jeg hatt lune skalldyr i salaten, men kylling eller biff er knallgode alternativer.
En av mine absolutte salatfavoritter er knasende sprø thaisalat. Med en superfrisk dressing laget med lime, chili og hvitløk. Denne gangen har jeg hatt lune skalldyr i salaten, men kylling eller biff er knallgode alternativer.
Begynn med dressingen: Rens chilien for frø hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili og knus det godt sammen i en morter. Tilsett fiskesaus, sukker og limesaft. Del tomatene i to og skarp ut det meste av kjernen. Grovhakk tomatkjøttet og knus dem lett sammen med dressingen. Bland til slutt inn koriander.
Lag salaten: Rens, skyll, tørk og finsnitt hjertesalaten. Skrell gulrøttene og riv eller skjær dem i tynne strimler. Rens og finsnitt løk og sukkererter. Skjær agurken i tynne bånd (- unngå å bruke den bløte kjernen).
Varm en stor stekepanne med litt olje og stek rekene raskt på begge sider over høy varme til rekene skifter farge til rosa. Krydre lett med salt og pepper og hell rekene over på en tallerken så lenge.
Varm pannen på nytt, tilsett en klunk olje og legg i kamskjellene. Stek over høy varme og snu kamskjellene når de har fått en skikkelig stekeskorpe. Stek tilsvarende på den andre siden, krydre lett med salt og pepper og rist litt på pannen før du heller kamskjellen over på «reketallerkenen».
Bland sammen salat, gulrøtter, løk, sukkererter, agurk, skalldyr, peanøtter, koriander, mynte og dressing. Fordel på tallerkener eller anrett alt på et stort fat. Salaten bør spises med det samme mens salaten er sprø og skalldyrene lune.
Bon appetit!
Begynn med dressingen: Rens chilien for frø hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili og knus det godt sammen i en morter. Tilsett fiskesaus, sukker og limesaft. Del tomatene i to og skarp ut det meste av kjernen. Grovhakk tomatkjøttet og knus dem lett sammen med dressingen. Bland til slutt inn koriander.
Lag salaten: Rens, skyll, tørk og finsnitt hjertesalaten. Skrell gulrøttene og riv eller skjær dem i tynne strimler. Rens og finsnitt løk og sukkererter. Skjær agurken i tynne bånd (- unngå å bruke den bløte kjernen).
Varm en stor stekepanne med litt olje og stek rekene raskt på begge sider over høy varme til rekene skifter farge til rosa. Krydre lett med salt og pepper og hell rekene over på en tallerken så lenge.
Varm pannen på nytt, tilsett en klunk olje og legg i kamskjellene. Stek over høy varme og snu kamskjellene når de har fått en skikkelig stekeskorpe. Stek tilsvarende på den andre siden, krydre lett med salt og pepper og rist litt på pannen før du heller kamskjellen over på «reketallerkenen».
Bland sammen salat, gulrøtter, løk, sukkererter, agurk, skalldyr, peanøtter, koriander, mynte og dressing. Fordel på tallerkener eller anrett alt på et stort fat. Salaten bør spises med det samme mens salaten er sprø og skalldyrene lune.