Papayasalat er supergodt tilbehør til stekt kjøtt eller fisk. Eller som en frisk, rask lunsjrett i seg selv. Grønn papaya er hovedingrediensen i denne salaten. Får du ikke tak i det kan du lage samme «råkostsalaten» ved å bruke mere gulrot i tillegg til sukkererter, rødløk og agurk. Tilfør gjerne litt ekstra sødme i salaten ved å blande inn litt «vanlig» papaya eller mango (gjerne litt umoden). Små rød chili er ofte litt skarpere enn den røde chilien vi får i butikken. Chilimengden kan varieres etter eget ønske. Og husk også at hvis du fjerner frøene så fjerner du samtidig litt av heten.
Rens chilien for frø, hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili, og knus det godt sammen i en morter.
Tilsett fiskesaus, sukker og limesaft.
Tilsett peanøtter og knus alt sammen godt sammen til en dressing.
Grovhakk tomatene. Skrell papaya og gulrot og skjær begge deler i tynne strimler. Rens og skjær sukkerertene i mindre biter eller strimler. Skjær løken i tynne strimler.
Ha den strimlede papayaen over i morteren sammen med tomatene og «bank» dressingen inn i papayaen.
Bland sammen alle ingrediensene og topp salaten med ekstra peanøtter.
Bon appetit!
Rens chilien for frø, hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili, og knus det godt sammen i en morter.
Tilsett fiskesaus, sukker og limesaft.
Tilsett peanøtter og knus alt sammen godt sammen til en dressing.
Grovhakk tomatene. Skrell papaya og gulrot og skjær begge deler i tynne strimler. Rens og skjær sukkerertene i mindre biter eller strimler. Skjær løken i tynne strimler.
Ha den strimlede papayaen over i morteren sammen med tomatene og «bank» dressingen inn i papayaen.
Bland sammen alle ingrediensene og topp salaten med ekstra peanøtter.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto