Til hovedinnhold

Spicy papayasalat

30 min

Papayasalat er supergodt tilbehør til stekt kjøtt eller fisk. Eller som en frisk, rask lunsjrett i seg selv.
Grønn papaya er hovedingrediensen i denne salaten. Får du ikke tak i det kan du lage samme «råkostsalaten» ved å bruke mere gulrot i tillegg til sukkererter, rødløk og agurk. Tilfør gjerne litt ekstra sødme i salaten ved å blande inn litt «vanlig» papaya eller mango (gjerne litt umoden). Små rød chili er ofte litt skarpere enn den røde chilien vi får i butikken. Chilimengden kan varieres etter eget ønske. Og husk også at hvis du fjerner frøene så fjerner du samtidig litt av heten.

Lagret av 254 brukere
Spicy papayasalat

Papayasalat er supergodt tilbehør til stekt kjøtt eller fisk. Eller som en frisk, rask lunsjrett i seg selv.
Grønn papaya er hovedingrediensen i denne salaten. Får du ikke tak i det kan du lage samme «råkostsalaten» ved å bruke mere gulrot i tillegg til sukkererter, rødløk og agurk. Tilfør gjerne litt ekstra sødme i salaten ved å blande inn litt «vanlig» papaya eller mango (gjerne litt umoden). Små rød chili er ofte litt skarpere enn den røde chilien vi får i butikken. Chilimengden kan varieres etter eget ønske. Og husk også at hvis du fjerner frøene så fjerner du samtidig litt av heten.

Lagret av 254 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 stk rød chili, små
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss palmesukker, eller sukker
  • 2 stk lime
  • 2 ss peanøtter, hakkede
  • 2 stk plommetomat, modne
  • 0.5 stk papaya, grønn
  • 1 stk gulrot
  • 50 g sukkererter
  • 0.5 stk løk

topping

  • koriander
  • thai basilikum
  • peanøtter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 stk rød chili, små
  • 1 ss fiskesaus
  • 1 ss palmesukker, eller sukker
  • 2 stk lime
  • 2 ss peanøtter, hakkede
  • 2 stk plommetomat, modne
  • 0.5 stk papaya, grønn
  • 1 stk gulrot
  • 50 g sukkererter
  • 0.5 stk løk

topping

  • koriander
  • thai basilikum
  • peanøtter
Rens chilien for frø, hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili, og knus det godt sammen i en morter.
Tilsett fiskesaus, sukker og limesaft.
Tilsett peanøtter og knus alt sammen godt sammen til en dressing.
Grovhakk tomatene. Skrell papaya og gulrot og skjær begge deler i tynne strimler. Rens og skjær sukkerertene i mindre biter eller strimler. Skjær løken i tynne strimler.
Ha den strimlede papayaen over i morteren sammen med tomatene og «bank» dressingen inn i papayaen.
Bland sammen alle ingrediensene og topp salaten med ekstra peanøtter.
woman cooking

Bon appetit!

Rens chilien for frø, hvis ønskelig. Grovhakk hvitløk og chili, og knus det godt sammen i en morter.
Tilsett fiskesaus, sukker og limesaft.
Tilsett peanøtter og knus alt sammen godt sammen til en dressing.
Grovhakk tomatene. Skrell papaya og gulrot og skjær begge deler i tynne strimler. Rens og skjær sukkerertene i mindre biter eller strimler. Skjær løken i tynne strimler.
Ha den strimlede papayaen over i morteren sammen med tomatene og «bank» dressingen inn i papayaen.
Bland sammen alle ingrediensene og topp salaten med ekstra peanøtter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?