Spicy papayasalat
Papayasalat er supergodt tilbehør til stekt kjøtt eller fisk. Eller som en frisk, rask lunsjrett i seg selv.
Grønn papaya er hovedingrediensen i denne salaten. Får du ikke tak i det kan du lage samme «råkostsalaten» ved å bruke mere gulrot i tillegg til sukkererter, rødløk og agurk. Tilfør gjerne litt ekstra sødme i salaten ved å blande inn litt «vanlig» papaya eller mango (gjerne litt umoden). Små rød chili er ofte litt skarpere enn den røde chilien vi får i butikken. Chilimengden kan varieres etter eget ønske. Og husk også at hvis du fjerner frøene så fjerner du samtidig litt av heten.
Papayasalat er supergodt tilbehør til stekt kjøtt eller fisk. Eller som en frisk, rask lunsjrett i seg selv.
Grønn papaya er hovedingrediensen i denne salaten. Får du ikke tak i det kan du lage samme «råkostsalaten» ved å bruke mere gulrot i tillegg til sukkererter, rødløk og agurk. Tilfør gjerne litt ekstra sødme i salaten ved å blande inn litt «vanlig» papaya eller mango (gjerne litt umoden). Små rød chili er ofte litt skarpere enn den røde chilien vi får i butikken. Chilimengden kan varieres etter eget ønske. Og husk også at hvis du fjerner frøene så fjerner du samtidig litt av heten.
- 2 fedd hvitløk
- 3 stk rød chili, små
- 1 ss fiskesaus
- 1 ss palmesukker, eller sukker
- 2 stk lime
- 2 ss peanøtter, hakkede
- 2 stk plommetomat, modne
- 0.5 stk papaya, grønn
- 1 stk gulrot
- 50 g sukkererter
- 0.5 stk løk
topping
- koriander
- thai basilikum
- peanøtter
- 2 fedd hvitløk
- 3 stk rød chili, små
- 1 ss fiskesaus
- 1 ss palmesukker, eller sukker
- 2 stk lime
- 2 ss peanøtter, hakkede
- 2 stk plommetomat, modne
- 0.5 stk papaya, grønn
- 1 stk gulrot
- 50 g sukkererter
- 0.5 stk løk
topping
- koriander
- thai basilikum
- peanøtter
