Til hovedinnhold

Bakt rødbetsalat med yoghurt

1 h 30 min

Rødbeter passer ypperlig til ovnsbaking. De blir myke og søte og skikkelig gode. Sammen med en enkel yoghurtdressing er det digg tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.

Lagret av 57 brukere
Bakt rødbetsalat med yoghurt

Rødbeter passer ypperlig til ovnsbaking. De blir myke og søte og skikkelig gode. Sammen med en enkel yoghurtdressing er det digg tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.

Lagret av 57 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 750 g rødbet
  • 1 stk sitron, saften
  • 1 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 fedd hvitløk
  • bladpersille

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 750 g rødbet
  • 1 stk sitron, saften
  • 1 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 1 fedd hvitløk
  • bladpersille
Forvarm ovnen til 200 grader.
Legg rødbetene, med skallet på, på et stekebrett dekket med bakepapir. Bak dem til de er møre, det tar omtrent 45-60 minutter.
Skrell rødbetene og skjær dem i skiver. Ha over olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Finriv hvitløken på et rivjern og bland sammen med yoghurten.
Server de bakte rødbetene med yoghurtdressing, frisk persille og gjerne litt grønn salat.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm ovnen til 200 grader.
Legg rødbetene, med skallet på, på et stekebrett dekket med bakepapir. Bak dem til de er møre, det tar omtrent 45-60 minutter.
Skrell rødbetene og skjær dem i skiver. Ha over olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Finriv hvitløken på et rivjern og bland sammen med yoghurten.
Server de bakte rødbetene med yoghurtdressing, frisk persille og gjerne litt grønn salat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?