Bakt rødbetsalat med yoghurt
1 t 30 min
Rødbeter passer ypperlig til ovnsbaking. De blir myke og søte og skikkelig gode. Sammen med en enkel yoghurtdressing er det digg tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.
68 har lagret denne
Rødbeter passer ypperlig til ovnsbaking. De blir myke og søte og skikkelig gode. Sammen med en enkel yoghurtdressing er det digg tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.
68 har lagret denne
4
porsjoner
- 750 g rødbet
- 1 stk sitron, saften
- 1 ss olivenolje
- salt og kvernet pepper
- 2 dl yoghurt naturell
- 1 fedd hvitløk
- bladpersille
Unngå at skjermen går i dvale
- 750 g rødbet
- 1 stk sitron, saften
- 1 ss olivenolje
- salt og kvernet pepper
- 2 dl yoghurt naturell
- 1 fedd hvitløk
- bladpersille
Forvarm ovnen til 200 grader.
Legg rødbetene, med skallet på, på et stekebrett dekket med bakepapir. Bak dem til de er møre, det tar omtrent 45-60 minutter.
Skrell rødbetene og skjær dem i skiver. Ha over olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Finriv hvitløken på et rivjern og bland sammen med yoghurten.
Server de bakte rødbetene med yoghurtdressing, frisk persille og gjerne litt grønn salat.

Bon appetit!
Forvarm ovnen til 200 grader.
Legg rødbetene, med skallet på, på et stekebrett dekket med bakepapir. Bak dem til de er møre, det tar omtrent 45-60 minutter.
Skrell rødbetene og skjær dem i skiver. Ha over olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
Finriv hvitløken på et rivjern og bland sammen med yoghurten.
Server de bakte rødbetene med yoghurtdressing, frisk persille og gjerne litt grønn salat.
Finn flere oppskrifter: