Rødbet- og gulrotsalat
1 h 30 min
Denne salaten er enkelt å lage og passer veldig godt både til fisk og kylling. Eller som en enkel mellomrett eller lunsj.
Lagret av 51 brukere
Denne salaten er enkelt å lage og passer veldig godt både til fisk og kylling. Eller som en enkel mellomrett eller lunsj.
Lagret av 51 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 400 g rødbeter
- 3 stk gulrot, kokte
- 1 stk appelsin, saften og finrevet skall
- 3 ss olivenolje
- 1 ts ingefær, finrevet
- 2 ss bladpersille, finhakket
- 2 ss gressløk, finhakket
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 400 g rødbeter
- 3 stk gulrot, kokte
- 1 stk appelsin, saften og finrevet skall
- 3 ss olivenolje
- 1 ts ingefær, finrevet
- 2 ss bladpersille, finhakket
- 2 ss gressløk, finhakket
- salt og kvernet pepper
Skrubb rødbetene og kok dem møre i vann. Koketiden avhenger av størrelsen på rødbeten, men beregne
omtrent en time.
Skrell og skjær rødbetene i skiver. Skjær gulrøttene i skiver.
Bland sammen appelsinsaft og -skall, olivenolje, ingefær, persille og gressløk. Smak til med salt og pepper.
Ha dressingen over salaten.

Bon appetit!
Skrubb rødbetene og kok dem møre i vann. Koketiden avhenger av størrelsen på rødbeten, men beregne
omtrent en time.
Skrell og skjær rødbetene i skiver. Skjær gulrøttene i skiver.
Bland sammen appelsinsaft og -skall, olivenolje, ingefær, persille og gressløk. Smak til med salt og pepper.
Ha dressingen over salaten.