Til hovedinnhold

Rødbet- og gulrotsalat

1 h 30 min

Denne salaten er enkelt å lage og passer veldig godt både til fisk og kylling. Eller som en enkel mellomrett eller lunsj.

Lagret av 51 brukere
Rødbet- og gulrotsalat

Denne salaten er enkelt å lage og passer veldig godt både til fisk og kylling. Eller som en enkel mellomrett eller lunsj.

Lagret av 51 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g rødbeter
  • 3 stk gulrot, kokte
  • 1 stk appelsin, saften og finrevet skall
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g rødbeter
  • 3 stk gulrot, kokte
  • 1 stk appelsin, saften og finrevet skall
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper
Skrubb rødbetene og kok dem møre i vann. Koketiden avhenger av størrelsen på rødbeten, men beregne 
omtrent en time.
Skrell og skjær rødbetene i skiver. Skjær gulrøttene i skiver.
Bland sammen appelsinsaft og -skall, olivenolje, ingefær, persille og gressløk. Smak til med salt og pepper.
Ha dressingen over salaten.
woman cooking

Bon appetit!

Skrubb rødbetene og kok dem møre i vann. Koketiden avhenger av størrelsen på rødbeten, men beregne 
omtrent en time.
Skrell og skjær rødbetene i skiver. Skjær gulrøttene i skiver.
Bland sammen appelsinsaft og -skall, olivenolje, ingefær, persille og gressløk. Smak til med salt og pepper.
Ha dressingen over salaten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?