Til hovedinnhold

Rødbet- og gulrotsalat

1 h 30 min
8 varer
51
Rødbet- og gulrotsalat

Denne salaten er enkelt å lage og passer veldig godt både til fisk og kylling. Eller som en enkel mellomrett eller lunsj.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g rødbeter
  • 3 stk gulrot, kokte
  • 1 stk appelsin, saften og finrevet skall
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g rødbeter
  • 3 stk gulrot, kokte
  • 1 stk appelsin, saften og finrevet skall
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 2 ss bladpersille, finhakket
  • 2 ss gressløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper
Skrubb rødbetene og kok dem møre i vann. Koketiden avhenger av størrelsen på rødbeten, men beregne 
omtrent en time.
Skrell og skjær rødbetene i skiver. Skjær gulrøttene i skiver.
Bland sammen appelsinsaft og -skall, olivenolje, ingefær, persille og gressløk. Smak til med salt og pepper.
Ha dressingen over salaten.
woman cooking

Bon appetit!

Skrubb rødbetene og kok dem møre i vann. Koketiden avhenger av størrelsen på rødbeten, men beregne 
omtrent en time.
Skrell og skjær rødbetene i skiver. Skjær gulrøttene i skiver.
Bland sammen appelsinsaft og -skall, olivenolje, ingefær, persille og gressløk. Smak til med salt og pepper.
Ha dressingen over salaten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?