rask

Salat med fennikel, sitrus, granateple og valmuefrø

25 min

En knasende sprø salat som passer godt til julens pinnekjøtt. Eller som et lett alternativ du ikke orker mere julemat. 

142 har lagret denne
Salat med fennikel, sitrus, granateple og valmuefrø

En knasende sprø salat som passer godt til julens pinnekjøtt. Eller som et lett alternativ du ikke orker mere julemat. 

142 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk appelsin
  • 1 stk grapefrukt, rosa
  • 2 ss valmuefrø
  • 0.5 stk granateple
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og kvernet pepper
  • 1 håndfull brønnkarse, eller små salatblader

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk appelsin
  • 1 stk grapefrukt, rosa
  • 2 ss valmuefrø
  • 0.5 stk granateple
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og kvernet pepper
  • 1 håndfull brønnkarse, eller små salatblader
Skjær fennikelen i syltynne skiver på en mandolin. Skjær av skallet på appelsinen og grapefrukten. Bruke en skarp kniv og skjær ut hinnefrie fileter. Bland sammen fennikel, appelsin og grapefrukt.
Tilsett olivenolje og sitronsaft. Krydre lett med salt og pepper, tilsett granateplekjerner og brønnkarse (eller salat) og vend det hele lett sammen.
Rist valmuefrøene litt lett i en tørr og varm stekepanne.
Ha salaten over på et passende fat og dryss over valmuefrø.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær fennikelen i syltynne skiver på en mandolin. Skjær av skallet på appelsinen og grapefrukten. Bruke en skarp kniv og skjær ut hinnefrie fileter. Bland sammen fennikel, appelsin og grapefrukt.
Tilsett olivenolje og sitronsaft. Krydre lett med salt og pepper, tilsett granateplekjerner og brønnkarse (eller salat) og vend det hele lett sammen.
Rist valmuefrøene litt lett i en tørr og varm stekepanne.
Ha salaten over på et passende fat og dryss over valmuefrø.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?