Til hovedinnhold

Julekrydret rødkålsalat med eple og gulrot

25 min

Lag en deilig rødkålsalat til årets ribbemiddag. Denne salaten smaker godt av jul med kanel, ingefær og nellik i dressingen.

Lagret av 170 brukere
Julekrydret rødkålsalat med eple og gulrot

Lag en deilig rødkålsalat til årets ribbemiddag. Denne salaten smaker godt av jul med kanel, ingefær og nellik i dressingen.

Lagret av 170 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 0.5 stk rødkål
  • 4 stk gulrot, gjerne i forskjellige farger
  • 2 stk eple, syrlige
  • 1 bunt koriander, eller bladpersille

Dressing

  • 1 stk appelsin, saften og revet skall
  • 0.5 stk sitron, saften og revet skall
  • 2 ts honning, flytende
  • 0.5 dl olivenolje
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts spisskummen
  • 0.5 ts ingefær
  • 1 klype malt nellik
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 0.5 stk rødkål
  • 4 stk gulrot, gjerne i forskjellige farger
  • 2 stk eple, syrlige
  • 1 bunt koriander, eller bladpersille

Dressing

  • 1 stk appelsin, saften og revet skall
  • 0.5 stk sitron, saften og revet skall
  • 2 ts honning, flytende
  • 0.5 dl olivenolje
  • 0.5 ts kanel
  • 0.5 ts spisskummen
  • 0.5 ts ingefær
  • 1 klype malt nellik
  • salt og kvernet pepper
Finsnitt rødkålen (-ikke bruk den tykke stilken). Skjær eplene i tynne strimler eller skiver. Skrell og finsnitt eller riv gulrøttene. Ha alt i en bolle.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak den godt til med salt og pepper.
Bland dressingen sammen med grønnsakene og tilsett grovhakket koriander eller persille. Salaten kan serveres med den samme, men vil bli «mykere» etter hvert.
woman cooking

Bon appetit!

Finsnitt rødkålen (-ikke bruk den tykke stilken). Skjær eplene i tynne strimler eller skiver. Skrell og finsnitt eller riv gulrøttene. Ha alt i en bolle.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen og smak den godt til med salt og pepper.
Bland dressingen sammen med grønnsakene og tilsett grovhakket koriander eller persille. Salaten kan serveres med den samme, men vil bli «mykere» etter hvert.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?