Grønnkål er kanskje nytt for oss nordmenn, men i Danmark er det tradisjonelt tilbehør til anden de serverer på julaften. Det er litt freshere, lettere og grønnere enn den andre julematen, så man kan gjerne tillate seg å innføre noe nytt til ribba. Dessuten er det veldig godt. Oppskrift av: Ole Martin Alfsen Foto: Stian Broch
Grønnkål er kanskje nytt for oss nordmenn, men i Danmark er det tradisjonelt tilbehør til anden de serverer på julaften. Det er litt freshere, lettere og grønnere enn den andre julematen, så man kan gjerne tillate seg å innføre noe nytt til ribba. Dessuten er det veldig godt. Oppskrift av: Ole Martin Alfsen Foto: Stian Broch
Vask og rens kålen i kaldt vann. Skyll og tørk godt.
Varm opp olje og smør i en stekepanne. Ha i kål og tranebær, sauter et lite minutt før du tilsetter 0,5 dl vann som du lar koke ut til kålen er varm og begynner å falle sammen.
Tilsett epler og la dem frese med og la det trekke et lite minutt. Smak til med salt, pepper og server.
Bon appetit!
Vask og rens kålen i kaldt vann. Skyll og tørk godt.
Varm opp olje og smør i en stekepanne. Ha i kål og tranebær, sauter et lite minutt før du tilsetter 0,5 dl vann som du lar koke ut til kålen er varm og begynner å falle sammen.
Tilsett epler og la dem frese med og la det trekke et lite minutt. Smak til med salt, pepper og server.