Pastasalat med reker og ostesaus
Pastasalat er praktisk og enkelt å servere hvis du venter mange gjester. Det passer også til koldtbord. Denne smaksrike ostesausen er basert på kremost og kan dessuten brukes som base til andre pastaretter.
- Det er to virkelig geniale egenskaper ved pastasalat. Først og aller viktigst: Å lage en ordentlig god pastasalat er lett, bare du passer på å ikke overkoke pastaen. Dvask pasta uten noen form for motstand når du spiser, er kjedelig både i smak og i konsistens. Det er heller ikke vanskelig å lage pastasalat til mange. Du bare ganger opp og setter i gang, tipser Marit Westlie, som driver matbloggen FruTimian.no, og fortsetter:
- Så snart pastaen er kokt, blander jeg den med kremost, som da legger seg som en tynn og særdeles smakfull hinne rundt pastaen. Deretter får den følge av både ferske reker og årets asparges. Skikkelig snadder!
Tips: Rekene kan renses dagen før selskapet. Du kan også røre sammen ostesausen og dele opp aspargesene så de er klare til koking, men resten anbefaler jeg deg å vente med til selve festdagen.
Vil du ha en flytende saus så kan du tilsette mer fløte, melk eller pastavannet som gir ekstra stivelse.
Oppskriften er hentet fra boken «Fru Timians beste sommermat» (Cappelen Damm). Foto: Studio Dreyer Hensley
Pastasalat er praktisk og enkelt å servere hvis du venter mange gjester. Det passer også til koldtbord. Denne smaksrike ostesausen er basert på kremost og kan dessuten brukes som base til andre pastaretter.
- Det er to virkelig geniale egenskaper ved pastasalat. Først og aller viktigst: Å lage en ordentlig god pastasalat er lett, bare du passer på å ikke overkoke pastaen. Dvask pasta uten noen form for motstand når du spiser, er kjedelig både i smak og i konsistens. Det er heller ikke vanskelig å lage pastasalat til mange. Du bare ganger opp og setter i gang, tipser Marit Westlie, som driver matbloggen FruTimian.no, og fortsetter:
- Så snart pastaen er kokt, blander jeg den med kremost, som da legger seg som en tynn og særdeles smakfull hinne rundt pastaen. Deretter får den følge av både ferske reker og årets asparges. Skikkelig snadder!
Tips: Rekene kan renses dagen før selskapet. Du kan også røre sammen ostesausen og dele opp aspargesene så de er klare til koking, men resten anbefaler jeg deg å vente med til selve festdagen.
Vil du ha en flytende saus så kan du tilsette mer fløte, melk eller pastavannet som gir ekstra stivelse.
Oppskriften er hentet fra boken «Fru Timians beste sommermat» (Cappelen Damm). Foto: Studio Dreyer Hensley
Ingredienser
- 500 g pasta, gjerne skruer
- 2 ts salt
- 200 g kremost, med urter
- 4 ss fløte, eller helmelk
- 1 ts flaksalt
- pepper, nykvernet
- 2 stilker oregano
- 1 bunt asparges
- 450 g reker, tilsvarer ca. 200 g ferdigrenset
- 20 stykker cherrytomater
- 50 g ruccolasalat
Slik gjør du:
- 500 g pasta, gjerne skruer
- 2 ts salt
- 200 g kremost, med urter
- 4 ss fløte, eller helmelk
- 1 ts flaksalt
- pepper, nykvernet
- 2 stilker oregano
- 1 bunt asparges
- 450 g reker, tilsvarer ca. 200 g ferdigrenset
- 20 stykker cherrytomater
- 50 g ruccolasalat
