Til hovedinnhold

Hjertesalat med «cæsar-dressing» og bacon

25 min

En litt annerledes vri på den klassiske Cæsar-salaten. Kjempegodt og cruchy!

Lagret av 216 brukere
Hjertesalat med «cæsar-dressing» og bacon

En litt annerledes vri på den klassiske Cæsar-salaten. Kjempegodt og cruchy!

Lagret av 216 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk hjertesalat
  • 150 g bacon
  • 0.5 stk baguett
  • smør, til steking av krutonger

Dressing

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket eller most
  • 1.5 dl olje, nøytral
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 2 ss yoghurt naturell
  • 2 ss parmesan, finrevet
  • worcestershiresaus
  • salt
  • pepper, evt. cayennepepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk hjertesalat
  • 150 g bacon
  • 0.5 stk baguett
  • smør, til steking av krutonger

Dressing

  • 2 stk eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 stk hvitløksfedd, finhakket eller most
  • 1.5 dl olje, nøytral
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 2 ss yoghurt naturell
  • 2 ss parmesan, finrevet
  • worcestershiresaus
  • salt
  • pepper, evt. cayennepepper
Legg baconet på et stekebrett med bakepapir. Stek det gyllent og sprøtt i ovn ved 180 grader. La baconet renne av seg på kjøkkenpapir.
Skjær bagetten i tynne skiver. Stek skivene gylne og sprø i en blanding av smør og olje. Dryss over en liten klype salt og la krutongene renne av seg på kjøkkenpapir.
Visp sammen eggeplommer, sennep, hvitløk og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn yoghurt og revet parmesan. Smak dressingen til med noen dråper Worcestershiresaus, salt og pepper.
Rens, del, skyll og tørk salaten.  Server hjertesalaten delt i to eller i grove kløfter. Drypp over litt dressing (resten kan serveres ved siden av) og topp med bacon i biter, krutonger og litt ekstra parmesan hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Legg baconet på et stekebrett med bakepapir. Stek det gyllent og sprøtt i ovn ved 180 grader. La baconet renne av seg på kjøkkenpapir.
Skjær bagetten i tynne skiver. Stek skivene gylne og sprø i en blanding av smør og olje. Dryss over en liten klype salt og la krutongene renne av seg på kjøkkenpapir.
Visp sammen eggeplommer, sennep, hvitløk og sitronsaft i en bolle. Visp inn oljen i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn yoghurt og revet parmesan. Smak dressingen til med noen dråper Worcestershiresaus, salt og pepper.
Rens, del, skyll og tørk salaten.  Server hjertesalaten delt i to eller i grove kløfter. Drypp over litt dressing (resten kan serveres ved siden av) og topp med bacon i biter, krutonger og litt ekstra parmesan hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?