Til hovedinnhold

Grillet biffsalat med mango

1 h 30 min
18 varer
1.1k
Grillet biffsalat med mango

En mettende og god sommersalat med mango og marinert biff.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 2 stk biff, møre, à 150 gram
  • 1 stk mango
  • 5 stk reddik
  • 50 g hjertesalat, evt. babyleaf
  • 1 bunt koriander, frisk
  • 1 håndfull mynte, frisk
  • 1 ss olje, nøytral

marinade

  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss fish sauce
  • 1 ss sukker
  • 1 ss ingefær, frisk, finrevet
  • 1 ss hvitløk, revet

Dressing

  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss fish sauce
  • 1.5 ss brunt sukker, gjerne lysebrunt, evt. hvitt
  • 1 ts ingefær, revet, frisk
  • 1 stk hvitløksfedd, revet eller finhakket
  • 0.5 stk rød chili, renset for frø, og finhakket
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ss peanøtter, hakkede, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stk biff, møre, à 150 gram
  • 1 stk mango
  • 5 stk reddik
  • 50 g hjertesalat, evt. babyleaf
  • 1 bunt koriander, frisk
  • 1 håndfull mynte, frisk
  • 1 ss olje, nøytral

marinade

  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss fish sauce
  • 1 ss sukker
  • 1 ss ingefær, frisk, finrevet
  • 1 ss hvitløk, revet

Dressing

  • 1 stk lime, saften
  • 2 ss fish sauce
  • 1.5 ss brunt sukker, gjerne lysebrunt, evt. hvitt
  • 1 ts ingefær, revet, frisk
  • 1 stk hvitløksfedd, revet eller finhakket
  • 0.5 stk rød chili, renset for frø, og finhakket
  • 2 ts sesamolje
  • 2 ss peanøtter, hakkede, kan sløyfes
Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over i en liten brødpose. Legg i biffene, press luften ut av posen og knyt igjen. Mariner kjøttet i minst en time.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen.
Ta kjøttet ut av marinaden og «tørk» kjøttet lett med kjøkkenpapir. Gni biffene inn med litt olje, salt og kvernet pepper. Grill biffene over høy varme i ca. 2-3 minutter på hver side. La kjøttet hvile på en tallerken mens du lager salaten.
Rens og skjær mango i passende biter eller skiver. Skjær reddikene i tynne skiver og grovhakk korianderen. Bland sammen mango, reddiker, renset salat, koriander og mynteblader. Drypp over litt av dressingen og vend det lett sammen.
Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet. Anrett salat og biffskiver på tallerkener eller et pent fat. Drypp over resten av dressingen og server.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over i en liten brødpose. Legg i biffene, press luften ut av posen og knyt igjen. Mariner kjøttet i minst en time.
Visp sammen alle ingrediensene til dressingen.
Ta kjøttet ut av marinaden og «tørk» kjøttet lett med kjøkkenpapir. Gni biffene inn med litt olje, salt og kvernet pepper. Grill biffene over høy varme i ca. 2-3 minutter på hver side. La kjøttet hvile på en tallerken mens du lager salaten.
Rens og skjær mango i passende biter eller skiver. Skjær reddikene i tynne skiver og grovhakk korianderen. Bland sammen mango, reddiker, renset salat, koriander og mynteblader. Drypp over litt av dressingen og vend det lett sammen.
Skjær kjøttet i tynne skiver på tvers av fibrene i kjøttet. Anrett salat og biffskiver på tallerkener eller et pent fat. Drypp over resten av dressingen og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?