rask

Gresk salat med vannmelon og stekt halloumi

15 min

Gresk salat med vannmelon og stekt halloumi er en greskinspirert salat, som passer til både solfylte dager og grå dager når du vil drømme deg bort til sommer og ferie. Skjær salat og grønnsaker i den mengden du ønsker og topp det med grillet halloumi-ost.

Halloumi er en halvfast hvit ost som er spesielt populær på Kypros. Osten er salt og har en noe gummiaktig konsistens. Den lages av både sau- og geitemelk, og noen ganger kumelk, og er ofte lett krydret med mynte. Osten bevarer sin fasong ved oppvarming, noe som gjør den spesielt godt egnet på grillen.

744 har lagret denne
Gresk salat med vannmelon og stekt halloumi

Gresk salat med vannmelon og stekt halloumi er en greskinspirert salat, som passer til både solfylte dager og grå dager når du vil drømme deg bort til sommer og ferie. Skjær salat og grønnsaker i den mengden du ønsker og topp det med grillet halloumi-ost.

Halloumi er en halvfast hvit ost som er spesielt populær på Kypros. Osten er salt og har en noe gummiaktig konsistens. Den lages av både sau- og geitemelk, og noen ganger kumelk, og er ofte lett krydret med mynte. Osten bevarer sin fasong ved oppvarming, noe som gjør den spesielt godt egnet på grillen.

744 har lagret denne
2
porsjoner
  • tomat, modne og gode
  • agurk
  • rødløk
  • vannmelon, helst uten frø/kjerner
  • oliven
  • halloumi
  • oregano, tørket
  • mynte, frisk
  • olivenolje
  • hvitvinseddik, eller rødvinseddik, til servering
Unngå at skjermen går i dvale
  • tomat, modne og gode
  • agurk
  • rødløk
  • vannmelon, helst uten frø/kjerner
  • oliven
  • halloumi
  • oregano, tørket
  • mynte, frisk
  • olivenolje
  • hvitvinseddik, eller rødvinseddik, til servering
Skjær opp grønnsaker og vannmelon og dander alt på et fat eller i en stor bolle.
Skjær osten i 1 cm tykke skiver. Stek skivene raskt på begge sider i en varm stekepanne eller rett på varm grill. Osteskivene blir litt myke ved oppvarming, men smelter ikke som annen ost.
Topp salaten med den varme osten og dryss over tørket oregano eller friske urter. Avslutt med en skvett olivenolje, noen dråper eddik og litt kvernet pepper hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær opp grønnsaker og vannmelon og dander alt på et fat eller i en stor bolle.
Skjær osten i 1 cm tykke skiver. Stek skivene raskt på begge sider i en varm stekepanne eller rett på varm grill. Osteskivene blir litt myke ved oppvarming, men smelter ikke som annen ost.
Topp salaten med den varme osten og dryss over tørket oregano eller friske urter. Avslutt med en skvett olivenolje, noen dråper eddik og litt kvernet pepper hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?