rask

Grønn salat med jordbær og avokado

15 min
372 har lagret denne
Grønn salat med jordbær og avokado
372 har lagret denne
2
porsjoner
  • 1 stk romanosalat, stor eller to små
  • 1 stk fennikel, med dusk!
  • 50 g fetaost
  • 1 stk avokado
  • 15 stykker jordbær
  • 20 g pinjekjerner
  • fennikel, kun det grønne

Fennikelvinaigrette

  • 1 ss dijonsennep
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ts honning
  • 1 dl olivenolje extra virgin
  • 1 klype salt og kvernet pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk romanosalat, stor eller to små
  • 1 stk fennikel, med dusk!
  • 50 g fetaost
  • 1 stk avokado
  • 15 stykker jordbær
  • 20 g pinjekjerner
  • fennikel, kun det grønne

Fennikelvinaigrette

  • 1 ss dijonsennep
  • 0.5 stk sitron
  • 1 ts honning
  • 1 dl olivenolje extra virgin
  • 1 klype salt og kvernet pepper
Riv salatbadene i store biter. Skyll godt og tørk i en salatslynge eller et rent kjøkkenhåndkle.
Riv salatbadene i store biter. Skyll godt og tørk i en salatslynge eller et rent kjøkkenhåndkle.
Fjern den ytterste delen av fennikelen og del den i to. Ta vare på den grønne dusken til dressingen! Skjær fennikel i syltynne skiver. Bland det sammen med salatbladene.
Del jordbærene i to og smuldre fetaosten. Del avokadoen i to og fjern stein og skall. Kutt avokadoen i tynne skiver.
Del jordbærene i to og smuldre fetaosten. Del avokadoen i to og fjern stein og skall. Kutt avokadoen i tynne skiver.
Rist pinjekjernene i en tørr og varm stekepanne. Rist på pannen kontinuerlig så de ikke svir seg.
Lag dressingen ved å piske sammen dijonsennep, sitronsaft, honning og olivenolje til det tykner. Finhakk fennikeldusken og rør inn i dressingen. Smak til med salt og pepper til slutt.
Lag dressingen ved å piske sammen dijonsennep, sitronsaft, honning og olivenolje til det tykner. Finhakk fennikeldusken og rør inn i dressingen. Smak til med salt og pepper til slutt.
Bland dressingen inn i salaten. Toppes med ristede pinjekjerner og litt nykvernet pepper.
Bland dressingen inn i salaten. Toppes med ristede pinjekjerner og litt nykvernet pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Riv salatbadene i store biter. Skyll godt og tørk i en salatslynge eller et rent kjøkkenhåndkle.
Riv salatbadene i store biter. Skyll godt og tørk i en salatslynge eller et rent kjøkkenhåndkle.
Fjern den ytterste delen av fennikelen og del den i to. Ta vare på den grønne dusken til dressingen! Skjær fennikel i syltynne skiver. Bland det sammen med salatbladene.
Del jordbærene i to og smuldre fetaosten. Del avokadoen i to og fjern stein og skall. Kutt avokadoen i tynne skiver.
Del jordbærene i to og smuldre fetaosten. Del avokadoen i to og fjern stein og skall. Kutt avokadoen i tynne skiver.
Rist pinjekjernene i en tørr og varm stekepanne. Rist på pannen kontinuerlig så de ikke svir seg.
Lag dressingen ved å piske sammen dijonsennep, sitronsaft, honning og olivenolje til det tykner. Finhakk fennikeldusken og rør inn i dressingen. Smak til med salt og pepper til slutt.
Lag dressingen ved å piske sammen dijonsennep, sitronsaft, honning og olivenolje til det tykner. Finhakk fennikeldusken og rør inn i dressingen. Smak til med salt og pepper til slutt.
Bland dressingen inn i salaten. Toppes med ristede pinjekjerner og litt nykvernet pepper.
Bland dressingen inn i salaten. Toppes med ristede pinjekjerner og litt nykvernet pepper.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?