Fransk potetsalat med sennepsdressing
45 min
Fransk potetsalat med sennepsdressing smaker ekstra godt med masse urter. Bruk friske urter som gressløk, persille, dill, basilikum, estragon og kjørvel. Potetsalat passer til alt, og denne varianten kan trygt serveres på ethvert koldtbord.
553 har lagret denne
Fransk potetsalat med sennepsdressing smaker ekstra godt med masse urter. Bruk friske urter som gressløk, persille, dill, basilikum, estragon og kjørvel. Potetsalat passer til alt, og denne varianten kan trygt serveres på ethvert koldtbord.
553 har lagret denne
Ingredienser
6
porsjoner
- 1 kg nypotet, små
- 1 bunt reddik, kan sløyfes
- 2 stykker sjalottløk, finhakket, evt liten rødløk
- 2 dl friske urter, hakket
Sennepsdressing
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss grov sennep
- 1 ss sherryeddik, eller rødvinseddik
- salt
- pepper
- 1.5 dl solsikkeolje, eller annen nøytral olje
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg nypotet, små
- 1 bunt reddik, kan sløyfes
- 2 stykker sjalottløk, finhakket, evt liten rødløk
- 2 dl friske urter, hakket
Sennepsdressing
- 1 ss dijonsennep
- 1 ss grov sennep
- 1 ss sherryeddik, eller rødvinseddik
- salt
- pepper
- 1.5 dl solsikkeolje, eller annen nøytral olje
Begynn med sennepsdressingen. Visp sammen sennep, eddik, litt salt og pepper i en glass- eller stålbolle.
Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking. Juster smaken med salt og pepper.
Vask potetene godt og kok dem møre i godt saltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
Del potetene i mindre biter og bland potetene sammen med reddiker og løk i tynne skiver, sennepsdressing og urter.

Bon appetit!
Begynn med sennepsdressingen. Visp sammen sennep, eddik, litt salt og pepper i en glass- eller stålbolle.
Tilsett oljen i en tynn stråle under kraftig pisking. Juster smaken med salt og pepper.
Vask potetene godt og kok dem møre i godt saltet vann. Hell av kokevannet og damp potetene tørre.
Del potetene i mindre biter og bland potetene sammen med reddiker og løk i tynne skiver, sennepsdressing og urter.