Salat med asparges og mozzarella
Endelig aspargessesong! Jeg passer på å bruke asparges ofte i løpet av den korte sesongen. Ofte blir den kokt eller dampet som tilbehør til mat, men aller best er den kanskje rå i en frisk vårsalat. Her får aspargesen følge av andre sprø og knasende grønnsaker, mozzarella og friske urter.
Nå på våren er det massevis av spiselige urter, blomster og vekster rundt oss. Jeg har brukt både egenplukket ryllik og korsknapp i denne salaten i tillegg til oregano fra butikken. Vær sikker på at ting du plukker er spiselig før du bruker det i matlaging.
Endelig aspargessesong! Jeg passer på å bruke asparges ofte i løpet av den korte sesongen. Ofte blir den kokt eller dampet som tilbehør til mat, men aller best er den kanskje rå i en frisk vårsalat. Her får aspargesen følge av andre sprø og knasende grønnsaker, mozzarella og friske urter.
Nå på våren er det massevis av spiselige urter, blomster og vekster rundt oss. Jeg har brukt både egenplukket ryllik og korsknapp i denne salaten i tillegg til oregano fra butikken. Vær sikker på at ting du plukker er spiselig før du bruker det i matlaging.
Ingredienser
- 200 g baby leaf salat
- 1 bunt asparges
- 1 stk fennikel
- 10 stykker reddik
- 1 stk mozzarella
- 1 pakke sukkererter
- 1 håndfull oregano, og andre urter om ønskelig
- 0.5 dl olivenolje extra virgin
- 0.5 stk sitron
- 2 ts hvitvinseddik
- 1 ts havsalt
- 1 ts kvernet pepper
Slik gjør du:
- 200 g baby leaf salat
- 1 bunt asparges
- 1 stk fennikel
- 10 stykker reddik
- 1 stk mozzarella
- 1 pakke sukkererter
- 1 håndfull oregano, og andre urter om ønskelig
- 0.5 dl olivenolje extra virgin
- 0.5 stk sitron
- 2 ts hvitvinseddik
- 1 ts havsalt
- 1 ts kvernet pepper
