Dette er en knallgod middagssalat med bakte gulrøtter, brokkoli og frisk appelsin. Cashewnøtter gir retten litt krønsj og quinoa gjør den mer mettende. Du kan også toppe salaten med grilletkylling eller dampet eller stekt laks også.
Dette er en knallgod middagssalat med bakte gulrøtter, brokkoli og frisk appelsin. Cashewnøtter gir retten litt krønsj og quinoa gjør den mer mettende. Du kan også toppe salaten med grilletkylling eller dampet eller stekt laks også.
Skrell og del gulrøttene i jevne staver eller biter. Legg gulrøttene over i en passende langpanne og drypp over et par spiseskjeer olje. Krydre lett med salt og pepper og vend alt godt sammen. Bak gulrøttene midt i ovnen ved 200 grader i omtrent 20 minutter, eller til gulrøttene er gylne og knapt møre.
Del brokkolien i små buketter, ta vare på stilken (-den kan du bruke ved en senere anledning, som i brokkolislaw til pulled pork wraps). Kok brokkolibukettene knapt møre i godt saltet vann. Avkjøl i iskaldt vann og la bukettene få renne godt av seg.
Skjær av topp og bunn på appelsinene. Bruk en skarp kniv (liten eller mellomstor) og skjær av skallet på appelsinene ved å følge den naturlige formen. Skjær ut hinnefrie fileter, og press all saften ut av restene og over i en liten bolle. Rør honning, sitronsaft og 4 ss olivenolje sammen med appelsinsaften og smak dressingen til med salt og kvernet pepper.
Bland sammen bakte gulrøtter, brokkolibuketter, rødløk, appelsinfileter, quinoa og dressing. Dryss over nøtter, smuldret fetaost og spirer.
Bon appetit!
Skrell og del gulrøttene i jevne staver eller biter. Legg gulrøttene over i en passende langpanne og drypp over et par spiseskjeer olje. Krydre lett med salt og pepper og vend alt godt sammen. Bak gulrøttene midt i ovnen ved 200 grader i omtrent 20 minutter, eller til gulrøttene er gylne og knapt møre.
Del brokkolien i små buketter, ta vare på stilken (-den kan du bruke ved en senere anledning, som i brokkolislaw til pulled pork wraps). Kok brokkolibukettene knapt møre i godt saltet vann. Avkjøl i iskaldt vann og la bukettene få renne godt av seg.
Skjær av topp og bunn på appelsinene. Bruk en skarp kniv (liten eller mellomstor) og skjær av skallet på appelsinene ved å følge den naturlige formen. Skjær ut hinnefrie fileter, og press all saften ut av restene og over i en liten bolle. Rør honning, sitronsaft og 4 ss olivenolje sammen med appelsinsaften og smak dressingen til med salt og kvernet pepper.
Bland sammen bakte gulrøtter, brokkolibuketter, rødløk, appelsinfileter, quinoa og dressing. Dryss over nøtter, smuldret fetaost og spirer.