rask

Salat med posjert egg, bacon og syltet sopp

15 min
129 har lagret denne
Salat med posjert egg, bacon og syltet sopp
129 har lagret denne
4
porsjoner
  • 100 - 150 g salat, blandet
  • 8 ss bacon
  • 4 stk egg, ferske
  • 3 - 4 ss hvitvinseddik
  • 150 g sopp, kryddersyltet (se link)
  • olivenolje
  • salt
  • kvernet pepper
  • friske urter, hakkede
Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 - 150 g salat, blandet
  • 8 ss bacon
  • 4 stk egg, ferske
  • 3 - 4 ss hvitvinseddik
  • 150 g sopp, kryddersyltet (se link)
  • olivenolje
  • salt
  • kvernet pepper
  • friske urter, hakkede
Sprøstek baconet. Kok opp 1 1/2 liter vann og tilsett 3-4 ss eddik og 2 ts salt.
Knekk egget forsiktig i en liten kaffekopp. Skal du posjere to egg samtidig knekker du eggene i hver sin kopp. Senk temperaturen noe slik at vannet syder, men ikke koker.
Plommen skal være bløt og rennende, eggehviten fast. Løft opp egget med en hullsleiv og la gjerne eggene få rennen av seg et øyeblikk på et kjøkkenhåndkle.
Bland salaten med hakkede urter, litt olje, salt og pepper. Fordel salaten på tallerkener og dryss soppen rundt omkring. Topp med sprøstekt bacon og et posjert egg. Avslutt med litt ekstra salt og pepper på egget.
woman cooking

Bon appetit!

Sprøstek baconet. Kok opp 1 1/2 liter vann og tilsett 3-4 ss eddik og 2 ts salt.
Knekk egget forsiktig i en liten kaffekopp. Skal du posjere to egg samtidig knekker du eggene i hver sin kopp. Senk temperaturen noe slik at vannet syder, men ikke koker.
Plommen skal være bløt og rennende, eggehviten fast. Løft opp egget med en hullsleiv og la gjerne eggene få rennen av seg et øyeblikk på et kjøkkenhåndkle.
Bland salaten med hakkede urter, litt olje, salt og pepper. Fordel salaten på tallerkener og dryss soppen rundt omkring. Topp med sprøstekt bacon og et posjert egg. Avslutt med litt ekstra salt og pepper på egget.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?