Til hovedinnhold

Salat med posjert egg, bacon og syltet sopp

15 min

Prøv en litt annerledes salat med posjert egg, sprøstekt bacon og kryddersyltet sopp. Oppskriften på syltet sopp finner du her.

Du kan erstatte det posjerte egget med bløtkokt egg eller speilegg.

Lagret av 124 brukere
Salat med posjert egg, bacon og syltet sopp

Prøv en litt annerledes salat med posjert egg, sprøstekt bacon og kryddersyltet sopp. Oppskriften på syltet sopp finner du her.

Du kan erstatte det posjerte egget med bløtkokt egg eller speilegg.

Lagret av 124 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 100 - 150 g salat, blandet
  • 8 ss bacon
  • 4 stk egg, ferske
  • 3 - 4 ss hvitvinseddik
  • 150 g sopp, kryddersyltet (se link)
  • olivenolje
  • salt
  • kvernet pepper
  • friske urter, hakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 - 150 g salat, blandet
  • 8 ss bacon
  • 4 stk egg, ferske
  • 3 - 4 ss hvitvinseddik
  • 150 g sopp, kryddersyltet (se link)
  • olivenolje
  • salt
  • kvernet pepper
  • friske urter, hakkede
Sprøstek baconet. Kok opp 1 1/2 liter vann og tilsett 3-4 ss eddik og 2 ts salt.
Knekk egget forsiktig i en liten kaffekopp. Skal du posjere to egg samtidig knekker du eggene i hver sin kopp. Senk temperaturen noe slik at vannet syder, men ikke koker.
Plommen skal være bløt og rennende, eggehviten fast. Løft opp egget med en hullsleiv og la gjerne eggene få rennen av seg et øyeblikk på et kjøkkenhåndkle.
Bland salaten med hakkede urter, litt olje, salt og pepper. Fordel salaten på tallerkener og dryss soppen rundt omkring. Topp med sprøstekt bacon og et posjert egg. Avslutt med litt ekstra salt og pepper på egget.
woman cooking

Bon appetit!

Sprøstek baconet. Kok opp 1 1/2 liter vann og tilsett 3-4 ss eddik og 2 ts salt.
Knekk egget forsiktig i en liten kaffekopp. Skal du posjere to egg samtidig knekker du eggene i hver sin kopp. Senk temperaturen noe slik at vannet syder, men ikke koker.
Plommen skal være bløt og rennende, eggehviten fast. Løft opp egget med en hullsleiv og la gjerne eggene få rennen av seg et øyeblikk på et kjøkkenhåndkle.
Bland salaten med hakkede urter, litt olje, salt og pepper. Fordel salaten på tallerkener og dryss soppen rundt omkring. Topp med sprøstekt bacon og et posjert egg. Avslutt med litt ekstra salt og pepper på egget.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?