Ole Martin Alfsens chèvresalat med spekeskinke
Sprøstek gjerne spekeskinkeskivene i ovn eller i litt olje, det gir mer crunch til salaten og en morsom kontrast og smaksmessig brytning. Server også gjerne med litt litt ristede pinjekjerner over salaten
Tips: Du kan også stikke ut skiver av ristet brød og legge chevreskivene på disse før de varmes i ovnen. Da blir det en deilig sprø konsistens mot den rike osen.
Oppskrift av kokk Ole Martin Alfsen.
Sprøstek gjerne spekeskinkeskivene i ovn eller i litt olje, det gir mer crunch til salaten og en morsom kontrast og smaksmessig brytning. Server også gjerne med litt litt ristede pinjekjerner over salaten
Tips: Du kan også stikke ut skiver av ristet brød og legge chevreskivene på disse før de varmes i ovnen. Da blir det en deilig sprø konsistens mot den rike osen.
Oppskrift av kokk Ole Martin Alfsen.
- 250 g chevre
- 1 pakke spekeskinke
- pinjekjerner
Salat
- 1 boks kikerter
- 2 stykker hjertesalat, vasket og revet
- 1 pakke cherrytomater, gode, delt i to
- 1 stk rødløk, liten, i tynne båter
- 1 stk avokado, i terninger
- 150 g grønne bønner, kokt
- 0.5 bunt reddik, delt i skiver
Dressing
- 1 ss honning
- 1 ss eplecidereddik, eller annen eddik
- 10 stk valnøtter, ristet i ovn og hakket
- 4 ss eple, grønt og finhakket
- 1 stk sjalottløk, finhakket
- 0.5 dl olivenolje
- mineralsalt
- pepper
- 250 g chevre
- 1 pakke spekeskinke
- pinjekjerner
Salat
- 1 boks kikerter
- 2 stykker hjertesalat, vasket og revet
- 1 pakke cherrytomater, gode, delt i to
- 1 stk rødløk, liten, i tynne båter
- 1 stk avokado, i terninger
- 150 g grønne bønner, kokt
- 0.5 bunt reddik, delt i skiver
Dressing
- 1 ss honning
- 1 ss eplecidereddik, eller annen eddik
- 10 stk valnøtter, ristet i ovn og hakket
- 4 ss eple, grønt og finhakket
- 1 stk sjalottløk, finhakket
- 0.5 dl olivenolje
- mineralsalt
- pepper
