Potetsalat med rømme

45 min

Denne potetsalaten med rømme er en av Annica Været, som står bak bloggen Annica Om Mat, sine favoritter. Den er perfekt tilbehør til grillmaten eller som et tilskudd på koldtbordet på 17. mai. Potetsalaten er kremet og frisk med små, kokte poteter.

Potetsalaten kan forberedes på forhånd og smaker nesten bedre hvis den får lov å sette seg et par timer eller en dag i forkant. Rømmen blandes inn samme dag som potetsalaten skal serveres.

1044 har lagret denne
Potetsalat med rømme

Denne potetsalaten med rømme er en av Annica Været, som står bak bloggen Annica Om Mat, sine favoritter. Den er perfekt tilbehør til grillmaten eller som et tilskudd på koldtbordet på 17. mai. Potetsalaten er kremet og frisk med små, kokte poteter.

Potetsalaten kan forberedes på forhånd og smaker nesten bedre hvis den får lov å sette seg et par timer eller en dag i forkant. Rømmen blandes inn samme dag som potetsalaten skal serveres.

1044 har lagret denne
4
porsjoner
  • 12 stykker poteter, små
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 dl majones
  • 1 dl rømme
  • 1 bunt vårløk
  • 1 håndfull estragon, frisk
  • salt
  • pepper

Dressing

  • 6 ss hvitvinseddik
  • 1 ts honning
  • 6 ss olivenolje
  • salt
  • pepper
Unngå at skjermen går i dvale
  • 12 stykker poteter, små
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 dl majones
  • 1 dl rømme
  • 1 bunt vårløk
  • 1 håndfull estragon, frisk
  • salt
  • pepper

Dressing

  • 6 ss hvitvinseddik
  • 1 ts honning
  • 6 ss olivenolje
  • salt
  • pepper
Skrell potetene og legg dem i kaldt vann i en kjele.
Finhakk sjalottløk og legg over i en salatbolle.
Kok potetene i lettsaltet vann til de er nesten ferdige. Slå av vannet.
Bland alle ingrediensene til dressingen i et syltetøyglass og rist til alt er blandet.
Del potetene i to og bland med sjalottløk. Hell over dressing og majones, og vend forsiktig. Deretter blander du inn rømmen.
La det stå kaldt frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell potetene og legg dem i kaldt vann i en kjele.
Finhakk sjalottløk og legg over i en salatbolle.
Kok potetene i lettsaltet vann til de er nesten ferdige. Slå av vannet.
Bland alle ingrediensene til dressingen i et syltetøyglass og rist til alt er blandet.
Del potetene i to og bland med sjalottløk. Hell over dressing og majones, og vend forsiktig. Deretter blander du inn rømmen.
La det stå kaldt frem til servering.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?