rask

Tunfisksalat med asparges og sukkererter

25 min
Lagret av 170 brukere
Tunfisksalat med asparges og sukkererter
Lagret av 170 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 bunt asparges, grønne
  • 150 g sukkererter
  • 6 stykker reddik
  • 1 stk rødløk
  • 2 bokser tunfisk, i olje eller vann
  • 150 g salat, blandet
  • 1 håndfull basilikumblader
  • urter

Dressing

  • olje, fra tunfisken
  • 0.5 dl olivenolje
  • 0.5 stk sitronsaft
  • 1 stk hvitløk, fedd
  • salt
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 bunt asparges, grønne
  • 150 g sukkererter
  • 6 stykker reddik
  • 1 stk rødløk
  • 2 bokser tunfisk, i olje eller vann
  • 150 g salat, blandet
  • 1 håndfull basilikumblader
  • urter

Dressing

  • olje, fra tunfisken
  • 0.5 dl olivenolje
  • 0.5 stk sitronsaft
  • 1 stk hvitløk, fedd
  • salt
  • pepper
Skjær av den nederste tørre delen på aspargesen, skrell dem om nødvendig fra midten og ned. Del aspargesen i to.
Kok aspargesen knapt mør i saltet vann. Legg dem straks over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen og stabilisere fargen.
Rens og del sukkerertene i to. La også de få et raskt opphold i fosskokende saltet vann (30 sekunder er nok) og skyll dem straks i kaldt vann.
La både aspargesen og sukkerertene få renne godt av seg på kjøkkenpapir.
Skjær rødløk og reddik i tynne skiver.
Hell all oljen fra tunfiskboksene over i en liten bolle. Det gjør ingenting om det kommer med litt tunfisk.
Visp inn olivenolje, finhakket hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt og kvernet pepper.
Fordel alle grønnsakene og tunfisken utover et stort fat. Dryss over basilikumblader og drypp over dressingen. Dryss gjerne over litt ekstra flaksalt og kvernet pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær av den nederste tørre delen på aspargesen, skrell dem om nødvendig fra midten og ned. Del aspargesen i to.
Kok aspargesen knapt mør i saltet vann. Legg dem straks over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen og stabilisere fargen.
Rens og del sukkerertene i to. La også de få et raskt opphold i fosskokende saltet vann (30 sekunder er nok) og skyll dem straks i kaldt vann.
La både aspargesen og sukkerertene få renne godt av seg på kjøkkenpapir.
Skjær rødløk og reddik i tynne skiver.
Hell all oljen fra tunfiskboksene over i en liten bolle. Det gjør ingenting om det kommer med litt tunfisk.
Visp inn olivenolje, finhakket hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt og kvernet pepper.
Fordel alle grønnsakene og tunfisken utover et stort fat. Dryss over basilikumblader og drypp over dressingen. Dryss gjerne over litt ekstra flaksalt og kvernet pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?