Skjær av den nederste tørre delen på aspargesen, skrell dem om nødvendig fra midten og ned. Del aspargesen i to.
Kok aspargesen knapt mør i saltet vann. Legg dem straks over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen og stabilisere fargen.
Rens og del sukkerertene i to. La også de få et raskt opphold i fosskokende saltet vann (30 sekunder er nok) og skyll dem straks i kaldt vann.
La både aspargesen og sukkerertene få renne godt av seg på kjøkkenpapir.
Skjær rødløk og reddik i tynne skiver.
Hell all oljen fra tunfiskboksene over i en liten bolle. Det gjør ingenting om det kommer med litt tunfisk.
Visp inn olivenolje, finhakket hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt og kvernet pepper.
Fordel alle grønnsakene og tunfisken utover et stort fat. Dryss over basilikumblader og drypp over dressingen. Dryss gjerne over litt ekstra flaksalt og kvernet pepper.
Bon appetit!
Skjær av den nederste tørre delen på aspargesen, skrell dem om nødvendig fra midten og ned. Del aspargesen i to.
Kok aspargesen knapt mør i saltet vann. Legg dem straks over i iskaldt vann for å stoppe kokeprosessen og stabilisere fargen.
Rens og del sukkerertene i to. La også de få et raskt opphold i fosskokende saltet vann (30 sekunder er nok) og skyll dem straks i kaldt vann.
La både aspargesen og sukkerertene få renne godt av seg på kjøkkenpapir.
Skjær rødløk og reddik i tynne skiver.
Hell all oljen fra tunfiskboksene over i en liten bolle. Det gjør ingenting om det kommer med litt tunfisk.
Visp inn olivenolje, finhakket hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt og kvernet pepper.
Fordel alle grønnsakene og tunfisken utover et stort fat. Dryss over basilikumblader og drypp over dressingen. Dryss gjerne over litt ekstra flaksalt og kvernet pepper.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto