Til hovedinnhold

Salat med squash, syltet rødløk og feta

15 min

Squash, eller zucchini som det heter på italiensk, er en av mine absolutte favorittgrønnsaker. De er så allsidige og tar lett til seg det du velger å smaksette dem med. 

I denne lette lunsjsalaten bruker jeg en dressing med både fersk basilikum og mynte som er en overraskende god smakskombinasjon. Sammen med syrlig urtedressing, salt fetaost, lettsyltet rødløk og frisk salat utgjør dette et perfekt vegetarisk lunsjmåltid.

Til denne salaten er det ekstra godt med lettsyltet rødløk i. Løken trenger bare en time eller to i laken før den smaker nydelig. Den kan også stå over natten.

Tips: Når du skal finhakke ferske urter er er det lurt å legge bladene oppå hverandre, ca 10-15 stykker, og så rulle de tett til en lang rull. Kutt bort stilkfestet og fortsett å kutte tett bortover rullen. Da får du fine, jevne strimler uten å hakke i hytt og pine. Denne metoden kalles «sigarmetoden», siden du ruller urtebladene som tobakk.

Lagret av 104 brukere
Salat med squash, syltet rødløk og feta

Squash, eller zucchini som det heter på italiensk, er en av mine absolutte favorittgrønnsaker. De er så allsidige og tar lett til seg det du velger å smaksette dem med. 

I denne lette lunsjsalaten bruker jeg en dressing med både fersk basilikum og mynte som er en overraskende god smakskombinasjon. Sammen med syrlig urtedressing, salt fetaost, lettsyltet rødløk og frisk salat utgjør dette et perfekt vegetarisk lunsjmåltid.

Til denne salaten er det ekstra godt med lettsyltet rødløk i. Løken trenger bare en time eller to i laken før den smaker nydelig. Den kan også stå over natten.

Tips: Når du skal finhakke ferske urter er er det lurt å legge bladene oppå hverandre, ca 10-15 stykker, og så rulle de tett til en lang rull. Kutt bort stilkfestet og fortsett å kutte tett bortover rullen. Da får du fine, jevne strimler uten å hakke i hytt og pine. Denne metoden kalles «sigarmetoden», siden du ruller urtebladene som tobakk.

Lagret av 104 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stykker squash, gul og grønn
  • 2 stykker rapidsalat
  • 50 g pinjekjerner
  • 1 stk rødløk
  • 100 g fetaost, kan sløyfes

Dressing

  • 1 stk sitron, saften
  • 1 dl olivenolje
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • 1 håndfull mynte, fersk
  • 1 håndfull basilikum, fersk

Syltet rødløk

  • 0.5 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 5 skive(r) ingefær, tynne

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker squash, gul og grønn
  • 2 stykker rapidsalat
  • 50 g pinjekjerner
  • 1 stk rødløk
  • 100 g fetaost, kan sløyfes

Dressing

  • 1 stk sitron, saften
  • 1 dl olivenolje
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • 1 håndfull mynte, fersk
  • 1 håndfull basilikum, fersk

Syltet rødløk

  • 0.5 dl eddik 7%
  • 1 dl sukker
  • 2 dl vann
  • 5 skive(r) ingefær, tynne
Start med å kutte squashen i to eller fire før du skjærer tynne skiver av den. Hvis du har et mandolinjern kan du kutte lange, tynne skiver på langs om du vil det
Stek squashen i olje på medium varme. La den få stekeskorpe før du rører rundt og snur. Squashen skal stekes i et par minutter på hver side.
Stek squashen i olje på medium varme. La den få stekeskorpe før du rører rundt og snur. Squashen skal stekes i et par minutter på hver side.
Vask og tørk en god, grønn salat. Dander i en dyp tallerken. Rist pinjekjernene i helt tørr og varm panne. Rør ofte rundt så de ikke svir seg. Det går også an å kjøpe ferdig ristede pinjekjerner, men de blir aller best om du rister dem selv.
Lag syltet rødløk, gjerne på forhånd siden den smaker bedre etter å ha stått i en time eller to. Jeg bruker en veldig enkel syltelake som jeg kaller 1 - 2 - 3. 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Kok opp ingrediensene, gjerne sammen med litt ingefær. Kutt rødløken i tynne halvmåner og hell syltelaken over løken. Om du ikke har en krukke med lokk kan du trekke plastfolie over. Du kan selvfølgelig også bruke rå rødløk i denne salaten.
Legg på stekt squash, rødløk, fetaost og pinjekjerner. Bland dressing ved å finhakke urtene og visp det sammen med sitronsaft, olivenolje, Server til slutt dressingen over den ferdige salaten.
Legg på stekt squash, rødløk, fetaost og pinjekjerner. Bland dressing ved å finhakke urtene og visp det sammen med sitronsaft, olivenolje, Server til slutt dressingen over den ferdige salaten.
woman cooking

Bon appetit!

Start med å kutte squashen i to eller fire før du skjærer tynne skiver av den. Hvis du har et mandolinjern kan du kutte lange, tynne skiver på langs om du vil det
Stek squashen i olje på medium varme. La den få stekeskorpe før du rører rundt og snur. Squashen skal stekes i et par minutter på hver side.
Stek squashen i olje på medium varme. La den få stekeskorpe før du rører rundt og snur. Squashen skal stekes i et par minutter på hver side.
Vask og tørk en god, grønn salat. Dander i en dyp tallerken. Rist pinjekjernene i helt tørr og varm panne. Rør ofte rundt så de ikke svir seg. Det går også an å kjøpe ferdig ristede pinjekjerner, men de blir aller best om du rister dem selv.
Lag syltet rødløk, gjerne på forhånd siden den smaker bedre etter å ha stått i en time eller to. Jeg bruker en veldig enkel syltelake som jeg kaller 1 - 2 - 3. 1 del eddik, 2 deler sukker og 3 deler vann. Kok opp ingrediensene, gjerne sammen med litt ingefær. Kutt rødløken i tynne halvmåner og hell syltelaken over løken. Om du ikke har en krukke med lokk kan du trekke plastfolie over. Du kan selvfølgelig også bruke rå rødløk i denne salaten.
Legg på stekt squash, rødløk, fetaost og pinjekjerner. Bland dressing ved å finhakke urtene og visp det sammen med sitronsaft, olivenolje, Server til slutt dressingen over den ferdige salaten.
Legg på stekt squash, rødløk, fetaost og pinjekjerner. Bland dressing ved å finhakke urtene og visp det sammen med sitronsaft, olivenolje, Server til slutt dressingen over den ferdige salaten.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?