Salat med squash, syltet rødløk og feta
Squash, eller zucchini som det heter på italiensk, er en av mine absolutte favorittgrønnsaker. De er så allsidige og tar lett til seg det du velger å smaksette dem med.
I denne lette lunsjsalaten bruker jeg en dressing med både fersk basilikum og mynte som er en overraskende god smakskombinasjon. Sammen med syrlig urtedressing, salt fetaost, lettsyltet rødløk og frisk salat utgjør dette et perfekt vegetarisk lunsjmåltid.
Til denne salaten er det ekstra godt med lettsyltet rødløk i. Løken trenger bare en time eller to i laken før den smaker nydelig. Den kan også stå over natten.
Tips: Når du skal finhakke ferske urter er er det lurt å legge bladene oppå hverandre, ca 10-15 stykker, og så rulle de tett til en lang rull. Kutt bort stilkfestet og fortsett å kutte tett bortover rullen. Da får du fine, jevne strimler uten å hakke i hytt og pine. Denne metoden kalles «sigarmetoden», siden du ruller urtebladene som tobakk.
Squash, eller zucchini som det heter på italiensk, er en av mine absolutte favorittgrønnsaker. De er så allsidige og tar lett til seg det du velger å smaksette dem med.
I denne lette lunsjsalaten bruker jeg en dressing med både fersk basilikum og mynte som er en overraskende god smakskombinasjon. Sammen med syrlig urtedressing, salt fetaost, lettsyltet rødløk og frisk salat utgjør dette et perfekt vegetarisk lunsjmåltid.
Til denne salaten er det ekstra godt med lettsyltet rødløk i. Løken trenger bare en time eller to i laken før den smaker nydelig. Den kan også stå over natten.
Tips: Når du skal finhakke ferske urter er er det lurt å legge bladene oppå hverandre, ca 10-15 stykker, og så rulle de tett til en lang rull. Kutt bort stilkfestet og fortsett å kutte tett bortover rullen. Da får du fine, jevne strimler uten å hakke i hytt og pine. Denne metoden kalles «sigarmetoden», siden du ruller urtebladene som tobakk.
Ingredienser
- 2 stykker squash, gul og grønn
- 2 stykker rapidsalat
- 50 g pinjekjerner
- 1 stk rødløk
- 100 g fetaost, kan sløyfes
Dressing
- 1 stk sitron, saften
- 1 dl olivenolje
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
- 1 håndfull mynte, fersk
- 1 håndfull basilikum, fersk
Syltet rødløk
- 0.5 dl eddik 7%
- 1 dl sukker
- 2 dl vann
- 5 skive(r) ingefær, tynne
Slik gjør du:
- 2 stykker squash, gul og grønn
- 2 stykker rapidsalat
- 50 g pinjekjerner
- 1 stk rødløk
- 100 g fetaost, kan sløyfes
Dressing
- 1 stk sitron, saften
- 1 dl olivenolje
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
- 1 håndfull mynte, fersk
- 1 håndfull basilikum, fersk
Syltet rødløk
- 0.5 dl eddik 7%
- 1 dl sukker
- 2 dl vann
- 5 skive(r) ingefær, tynne
