Salade Niçoise
Salade Niçoise, eller salat fra Nice, er en erkefransk salat som passer perfekt på sensommeren nå du får ferske, knasende bønner og deilige, norske tomater og nypoteter. Og ikke minst salatblader av aller beste kvalitet. Bland fransk oppskrift med norske råvarer for en god sommerrett. Velg fersk tunfiskbiff om du får tak i det hos din lokale fiskehandler og lommeboka er stor nok. Pass på at du kjøper MSC-sertifisert albacore-tunfisk. Hvis ikke kan du helt fint bruke tunfisk fra boks, pass da på at det er skipjack-tunfisk så du kan spise med god samvittighet! Disse tunfiskartene er ikke utryddningstruet og fiskes av miljøsertifiserte fiskere med minimal bifangst av delfin, hai, skilpadder og andre fiskearter.
Salade Niçoise, eller salat fra Nice, er en erkefransk salat som passer perfekt på sensommeren nå du får ferske, knasende bønner og deilige, norske tomater og nypoteter. Og ikke minst salatblader av aller beste kvalitet. Bland fransk oppskrift med norske råvarer for en god sommerrett. Velg fersk tunfiskbiff om du får tak i det hos din lokale fiskehandler og lommeboka er stor nok. Pass på at du kjøper MSC-sertifisert albacore-tunfisk. Hvis ikke kan du helt fint bruke tunfisk fra boks, pass da på at det er skipjack-tunfisk så du kan spise med god samvittighet! Disse tunfiskartene er ikke utryddningstruet og fiskes av miljøsertifiserte fiskere med minimal bifangst av delfin, hai, skilpadder og andre fiskearter.
Ingredienser
- 4 stk hjertesalat
- 4 stk egg, store
- 200 g aspargesbønner
- 600 g tunfisk, fersk, eventuelt 1 stor boks hermetisk
- 20 stk cherrytomater, eller andre små tomater
- 80 g oliven, gjerne kalamata
- 4 ts kapers
- 1 stk rødløk
- 8 stk nypotet
- 8 stk ansjosfilet, eller mer
Dressing
- 1 dl olivenolje extra virgin, god
- 3 ss hvitvinseddik, eller rødvinseddik
- 2 ts dijonsennep, eller mer
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1 stk sjalottløk, finhakket
- 1 ts honning, eller mer
- 1 ts pepper, nymalt, svart
Slik gjør du:
- 4 stk hjertesalat
- 4 stk egg, store
- 200 g aspargesbønner
- 600 g tunfisk, fersk, eventuelt 1 stor boks hermetisk
- 20 stk cherrytomater, eller andre små tomater
- 80 g oliven, gjerne kalamata
- 4 ts kapers
- 1 stk rødløk
- 8 stk nypotet
- 8 stk ansjosfilet, eller mer
Dressing
- 1 dl olivenolje extra virgin, god
- 3 ss hvitvinseddik, eller rødvinseddik
- 2 ts dijonsennep, eller mer
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1 stk sjalottløk, finhakket
- 1 ts honning, eller mer
- 1 ts pepper, nymalt, svart
