rask
vegetar
Ris-salat med linser
25 min
Denne ris-salaten med linser og grønnsaker er en basis-salat som passer som tilbehør til fisk, lyst kjøtt, eller rett og slett som en salat til lunsj.
62 har lagret denne
Foto: Silje Sandberg
Denne ris-salaten med linser og grønnsaker er en basis-salat som passer som tilbehør til fisk, lyst kjøtt, eller rett og slett som en salat til lunsj.
62 har lagret denne
Ingredienser
4
porsjoner
- 200 g ris
- 1 stk grønnsaksbuljongterning
- 1 pakke røde linser, serveringsklare
- 4 stilker stangselleri, finhakket
- 2 stk eple, grønne, i fine terninger
- 100 g tranebær
- 0.5 dl olivenolje
- 0.5 stk sitron, saften
- 1 ts spisskummen
- 1 ts løkpulver
- 1 håndfull kruspersille, finhakket
- gresskarkjerner, til pynt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 200 g ris
- 1 stk grønnsaksbuljongterning
- 1 pakke røde linser, serveringsklare
- 4 stilker stangselleri, finhakket
- 2 stk eple, grønne, i fine terninger
- 100 g tranebær
- 0.5 dl olivenolje
- 0.5 stk sitron, saften
- 1 ts spisskummen
- 1 ts løkpulver
- 1 håndfull kruspersille, finhakket
- gresskarkjerner, til pynt
Kok risen som anvist på pakken, men tilsett 1 buljongterning i vannet.
Mens risen koker kan du vaske og kutte opp resten av ingrediensene.
Bland sammen linser, finhakket stangselleri, eple, kruspersille, tranebær, krydder, olje og sitron.
Når risen har kokt ferdig, kan du la den avkjøles litt. Tilsett så risen sammen med resten av salaten og smak til med salt og pepper.

Bon appetit!
Kok risen som anvist på pakken, men tilsett 1 buljongterning i vannet.
Mens risen koker kan du vaske og kutte opp resten av ingrediensene.
Bland sammen linser, finhakket stangselleri, eple, kruspersille, tranebær, krydder, olje og sitron.
Når risen har kokt ferdig, kan du la den avkjøles litt. Tilsett så risen sammen med resten av salaten og smak til med salt og pepper.