Til hovedinnhold

Kyllingsalat med nektariner og quinoa

25 min
13 varer
267
Kyllingsalat med nektariner og quinoa

I kyllingsalat med nektariner og quinoa har kokk Lise Finckenhagen brukt quinoa, men det kan gjerne erstattes med kokte byggryn, perlespelt, couscous eller bulgur. Uansett får du en mettende og veldig god kyllingsalat.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 2 stykker kyllingbryst, stekte eller grillede, gjerne med skinn
  • 3 stykker nektarin
  • 100 g sukkererter
  • 4 stykker reddik
  • 150 g salat, vasket og tørket
  • 2 dl quinoa, kokt
  • 5 ss olivenolje, mild
  • 5 ss sitronsaft, ferskpresset
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts honning, flytende
  • 2 håndfull basilikum, frisk
  • salt, kvernet
  • pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker kyllingbryst, stekte eller grillede, gjerne med skinn
  • 3 stykker nektarin
  • 100 g sukkererter
  • 4 stykker reddik
  • 150 g salat, vasket og tørket
  • 2 dl quinoa, kokt
  • 5 ss olivenolje, mild
  • 5 ss sitronsaft, ferskpresset
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ts honning, flytende
  • 2 håndfull basilikum, frisk
  • salt, kvernet
  • pepper
Finsnitt sukkerertene og skjær reddikene i tynne skiver.
Del nektarinen i to og fjern steinene. Skjær nektarinene i jevne biter eller båter.
Visp sammen olje, sesamolje, sitronsaft og honning. Smak til med salt og pepper.
Skjær kyllingen i tynne skiver og bland alle ingrediensene sammen til en lekker salat.
woman cooking

Bon appetit!

Finsnitt sukkerertene og skjær reddikene i tynne skiver.
Del nektarinen i to og fjern steinene. Skjær nektarinene i jevne biter eller båter.
Visp sammen olje, sesamolje, sitronsaft og honning. Smak til med salt og pepper.
Skjær kyllingen i tynne skiver og bland alle ingrediensene sammen til en lekker salat.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?