rask
Kyllingsalat med nektariner og quinoa
25 min
I kyllingsalat med nektariner og quinoa har kokk Lise Finckenhagen brukt quinoa, men det kan gjerne erstattes med kokte byggryn, perlespelt, couscous eller bulgur. Uansett får du en mettende og veldig god kyllingsalat.
Lagret av 274 brukere
I kyllingsalat med nektariner og quinoa har kokk Lise Finckenhagen brukt quinoa, men det kan gjerne erstattes med kokte byggryn, perlespelt, couscous eller bulgur. Uansett får du en mettende og veldig god kyllingsalat.
Lagret av 274 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 2 stykker kyllingbryst, stekte eller grillede, gjerne med skinn
- 3 stykker nektarin
- 100 g sukkererter
- 4 stykker reddik
- 150 g salat, vasket og tørket
- 2 dl quinoa, kokt
- 5 ss olivenolje, mild
- 5 ss sitronsaft, ferskpresset
- 1 ts sesamolje
- 1 ts honning, flytende
- 2 håndfull basilikum, frisk
- salt, kvernet
- pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 stykker kyllingbryst, stekte eller grillede, gjerne med skinn
- 3 stykker nektarin
- 100 g sukkererter
- 4 stykker reddik
- 150 g salat, vasket og tørket
- 2 dl quinoa, kokt
- 5 ss olivenolje, mild
- 5 ss sitronsaft, ferskpresset
- 1 ts sesamolje
- 1 ts honning, flytende
- 2 håndfull basilikum, frisk
- salt, kvernet
- pepper
Finsnitt sukkerertene og skjær reddikene i tynne skiver.
Del nektarinen i to og fjern steinene. Skjær nektarinene i jevne biter eller båter.
Visp sammen olje, sesamolje, sitronsaft og honning. Smak til med salt og pepper.
Skjær kyllingen i tynne skiver og bland alle ingrediensene sammen til en lekker salat.

Bon appetit!
Finsnitt sukkerertene og skjær reddikene i tynne skiver.
Del nektarinen i to og fjern steinene. Skjær nektarinene i jevne biter eller båter.
Visp sammen olje, sesamolje, sitronsaft og honning. Smak til med salt og pepper.
Skjær kyllingen i tynne skiver og bland alle ingrediensene sammen til en lekker salat.