Caprese
15 min
5 varer
272
Caprese er en tomatsalat laget av tomat, mozzarella og basilikum, og salaten er like ikonisk som det italienske flagget. Den er veldig populær, og du finner den på alle italienske menyer.
Husk at osten må være laget av bøffelmelk, tomatene må være modne og oljen kaldpresset jomfruolje.
Ingredienser
4
porsjoner
- 4 stykker tomat, de beste du kan finne
- 2 stykker mozzarella, av bøffelmelk
- olivenolje extra virgin, av god kvalitet
- 1 håndfull basilikumblader, friske
- 1 klype salt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 4 stykker tomat, de beste du kan finne
- 2 stykker mozzarella, av bøffelmelk
- olivenolje extra virgin, av god kvalitet
- 1 håndfull basilikumblader, friske
- 1 klype salt
Sørg for at alle ingrediensene har tilnærmet romtemperatur.
Skjær tomatene i biter og legg utover et fat.
Bryt osten i biter og legg oppå tomaten.
Riv basilikumen i biter med fingrene og strø over.
Dryss over litt salt og drypp oljen over til slutt.

Bon appetit!
Sørg for at alle ingrediensene har tilnærmet romtemperatur.
Skjær tomatene i biter og legg utover et fat.
Bryt osten i biter og legg oppå tomaten.
Riv basilikumen i biter med fingrene og strø over.
Dryss over litt salt og drypp oljen over til slutt.