Tomatrisotto er en deilig og smaksrik risotto med tomat og parmesan. Topp gjerne risottoen med ristede sjøkreps. Bruk rå, rensede sjøkreps, som du steker raskt over høy varme i litt olje i en varm stekepanne. Krydre med salt og pepper, tilsett en klatt smør i pannen og stek sjøkrepsene gylne. Steketiden vil variere med størrelsen på krepsen, men det er ikke lange stunden de skal stekes. For ekstra smak kan du ha litt hvitløk i pannen sammen med smøret og presse over noen små dråper sitronsaft helt til slutt. Serveres med det samme.
Bruk en vid kjele og fres hvitløk og løk i en god klunk olivenolje over middels varme. Fres under omrøring til løken blir blank.
Tilsett tomatpuré og fres videre til alt er godt blandet.
Ha i tomatene og la det frese til noen av tomatene begynner å sprekke opp og mykne. Tilsett risen og rør til det meste av risen blir blank.
Spe med varm kraft, et par store øser om gangen. Rør hele tiden til væsken har trukket inn i risen. Spe på nytt med et par øser varm kraft og la det koke inn under omrøring. Fortsett sånn til risen er knapt mør, og smak på risen underveis for å sjekke konsistensen.
Rør til slutt inn parmesan og smør. Smak til med salt og pepper, og juster konsistensen med litt mer væske om nødvendig. Risottoen skal være kremet og tyktflytende.
Server risottoen toppet med fersk mozzarella, parmesan, basilikum, kvernet sort pepper og noen ekstra dråper olivenolje.
Bon appetit!
Kok opp kyllingkraften.
Bruk en vid kjele og fres hvitløk og løk i en god klunk olivenolje over middels varme. Fres under omrøring til løken blir blank.
Tilsett tomatpuré og fres videre til alt er godt blandet.
Ha i tomatene og la det frese til noen av tomatene begynner å sprekke opp og mykne. Tilsett risen og rør til det meste av risen blir blank.
Spe med varm kraft, et par store øser om gangen. Rør hele tiden til væsken har trukket inn i risen. Spe på nytt med et par øser varm kraft og la det koke inn under omrøring. Fortsett sånn til risen er knapt mør, og smak på risen underveis for å sjekke konsistensen.
Rør til slutt inn parmesan og smør. Smak til med salt og pepper, og juster konsistensen med litt mer væske om nødvendig. Risottoen skal være kremet og tyktflytende.
Server risottoen toppet med fersk mozzarella, parmesan, basilikum, kvernet sort pepper og noen ekstra dråper olivenolje.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto