Tomatrisotto
Tomatrisotto er en deilig og smaksrik risotto med tomat og parmesan. Topp gjerne risottoen med ristede sjøkreps. Bruk rå, rensede sjøkreps, som du steker raskt over høy varme i litt olje i en varm stekepanne. Krydre med salt og pepper, tilsett en klatt smør i pannen og stek sjøkrepsene gylne. Steketiden vil variere med størrelsen på krepsen, men det er ikke lange stunden de skal stekes. For ekstra smak kan du ha litt hvitløk i pannen sammen med smøret og presse over noen små dråper sitronsaft helt til slutt. Serveres med det samme.
Tomatrisotto er en deilig og smaksrik risotto med tomat og parmesan. Topp gjerne risottoen med ristede sjøkreps. Bruk rå, rensede sjøkreps, som du steker raskt over høy varme i litt olje i en varm stekepanne. Krydre med salt og pepper, tilsett en klatt smør i pannen og stek sjøkrepsene gylne. Steketiden vil variere med størrelsen på krepsen, men det er ikke lange stunden de skal stekes. For ekstra smak kan du ha litt hvitløk i pannen sammen med smøret og presse over noen små dråper sitronsaft helt til slutt. Serveres med det samme.
- 1 l kyllingkraft
- 200 g risottoris
- 1 stk løk, liten, hakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss tomatpuré
- 5 dl cherrytomater, smaksrike
- 2 dl parmesan, revet
- 2 ss smør
- salt
- kvernet pepper
- sitronsaft
- olivenolje
Til servering
- parmesan
- mozzarella, fersk
- basilikum, frisk
- olivenolje
- kvernet pepper
- 1 l kyllingkraft
- 200 g risottoris
- 1 stk løk, liten, hakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss tomatpuré
- 5 dl cherrytomater, smaksrike
- 2 dl parmesan, revet
- 2 ss smør
- salt
- kvernet pepper
- sitronsaft
- olivenolje
Til servering
- parmesan
- mozzarella, fersk
- basilikum, frisk
- olivenolje
- kvernet pepper
